נכתב על ידי: Hilabahat
תאריך: 21/02/2011
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


- מתחילים בהכנת תערובת הקראסט לדג – בקערה מערבבים את פירורי הפנקו עם אגוזי המלך, השקדים הפרוסים, הטימין, שום ומלח ופלפל לפי הטעם.

- עוברים להכנת הדג – במחבת כבדה מחממים שמן זית, צולים את נתחי הפילה עם העור כלפי מטה  כ-3 דקות.

- מוציאים מהמחבת, מניחים עם העור כלפי מטה בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

- מורחים את החלק העליון של הדג בחמאה המומסת. מצמידים את הקרסט בנדיבות לדג. אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות כ 6 דקות.

להכנת סלט העדשים-

- מבשלים את העדשים בסיר עם מים רותחים ומעט מלח עד לריכוך ומסננים.

- במחבת מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים זרעי כמון ומטגנים 2 דקות נוספות.

- מוסיפים את העדשים, מלח ופלפל, מיץ לימון, גרידת לימון , שום כתוש , מערבבים ומורידים מהאש.
- מוסיפים את הבצל הירוק, נענע, פטרוזיליה, כוסברה, לימון כבוש ומערבבים. מתקנים תיבול.

- מניחים בצלחת הגשה נאה את סלט העדשים ומעל מניחים בזהירות את הדג.

·        טיפ - ניתן להוסיף לסלט העדשים כדורי מוצרלה או קוביות גבינת פטה ולהגישו כסלט עשיר בפני עצמו (ללא דג).


 
אודות המחבר
המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe1065.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון