נכתב על ידי: שף יעקב
תאריך: 22/02/2011
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


ערב קודם לבישול ,להשרות את הקטניות ביחד למשך לילה. ביום הבישול להכניס לסיר את הבשר למלא מים ולבשל ברתיחה כ-3 דקות, לסנן ולשטוף היטב את הבשר, עכשיו נרכיב את סיר הצ'ולנט: בסיר גדול להכניס את הקטניות שהושרו לסדר מעל את תפוחי האדמה, הבצל והשום להניח מעל את הבשר והביצים הקשות ומעל הכל להניח את הקשקע, לפזר מעל את התבלינים והסילאן, למלא במים ולהניח על הכיריים להביא לרתיחה, להנמיך את האש ולבשל כשעתיים, לאחר מכן להעביר את הסיר לתנור שחומם ל-100 מעלות למשך כל הלילה ועד זמן הגשת האוכל ישנה אפשרות להעביר את הסיר לאחר הבישול לפלטת שבת ולהשאיר את הסיר על הפלטה עד לזמן הארוחה, בשני המקרים הסיר אמור להיות סגור במכסה.

בתאבון, לא לשכוח את החמוצים תוצרת הבית זה הולך מצוווווין

טיפ להצלחת הקישקע בכדי שלא התפוצץ בסיר נפרד להביא לרתיחה קלה את הקישקע ולבשל כעשר דקות לצנן בתוך הסיר ולאחר מכן להוסיף לחמין


 
אודות המחבר

הכנת תבשילים לפי בקשת הלקוח מכל המטבחים לסופי שבוע  מאזור גדרה ועד קרית מלאכי והמושבים סביב פלאפון להזמנות : 0545729258. מינימום להזמנות 4 מנות.

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe1070.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון