נכתב על ידי: שף יעקב
תאריך: 22/12/2011
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


לקלף את התפוחי אדמה ולחתוך לקוביות, להעביר לקערה את תפוחי האדמה והבצל עם שמן הטיגון ולמעוך לפירה, להוסיף את התבלינים והאפונה או התירס ולערבב היטב למיזוג הטעמים, עכשיו למילוי עלי הסיגר ניקח עלי סיגר ונקפל אותו לשניים באופן שווה כך שייווצר לנו חצי סהר, נניח את חצי הסהר כאשר הצד הישר קרוב אלינו ניקח צד אחד מהצד הישר ונקפל אותו כלפי הצד הרחוק אלינו כאשר הוא מגיע למרכז חצי העיגול, ניקח מהדבק קמח שהכנו ונדביק את הפינה  שקיפלנו למרכז הסהר, עכשיו ניקח את החלק השני שלא קופל ונקפלו מעל החלק שקופל ליצירת משולש, ניקח מהקמח דבק ונדביק לכל אורך הצד שקיפלנו, נהדק היטב, עכשיו נפתח את החלק הרחב במשולש כך בין העלים ניקח כף ונמלא לתוך הכיס שנוצר, יש צורך למלא היטב עד קצה המשולש פנימה, לא להשאיר כיס אוויר, נוסיף עוד כף אחת מילוי ונסגור.

לסגירה מקפלים פנימה ומהדקים צד אחד של העלה  בצד שמילאנו מורחים מהקמח דבק מעל, סוגרים מעליו את צידו השני מורחים שוב מהדבק קמח בין השכבה הראשונה לשנייה, מהדקים ויוצרים משולש ממולא, בשלב הזה אפשר להקפיא ארוז בהפרדה או לטגן בשמן עמוק עד הזהבה, להגיש חם בתוספת פלחי לימון


 
אודות המחבר

הכנת תבשילים לפי בקשת הלקוח מכל המטבחים לסופי שבוע  מאזור גדרה ועד קרית מלאכי והמושבים סביב פלאפון להזמנות : 0545729258. מינימום להזמנות 4 מנות.

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe1380.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון