נכתב על ידי: גיא סגל
תאריך: 08/10/2020
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


לכל אומה יש את הקונץ הייחודי לה; הרומנים ממלאים את הפלפלים בבשר, ירקות ואורז, הערבים ממלאים בבשר עגל או בשר כבש ואורז, היוונים מאמינים במנה צמחונית יותר וממלאים את הפלפל באורז, עגבניות, תפוחי אדמה ועשבי תיבול, וההונגרים ממלאים בבשר טחון ומבשלים ברוטב עגבניות.

לא משנה מהיכן אתם או מהיכן הגיעו ההורים והסבים שלכם, אם אתם ישראלים בטח טעמתם לפחות פעם אחת בחייכם פלפלים ממולאים. ואם הם היו טעמים - בוודאי הבטחתם לעצמכם שתכינו גם אתם את המנה בהזדמנות הראשונה שתקרה בדרככם.

ייתכן וכבר ניסיתם את מזלכם וכבר הכנתם פלפלים ממולאים, אולי אפילו יצא לכם לא רע. אך האם אתם יודעים כל מה שאתם צריכים לדעת על הכנת פלפלים ממולאים? האם אתם יודעים איך מכינים פלפלים ממולאים מושלמים?

ריכזנו עבורכם טיפים נהדרים שיעזרו לכם להכין פלפלים ממולאים נפלאים ואף הוספנו מתכון מנצח. אם תעקבו אחרי כל ההמלצות, תקבלו מנת פלפלים ממולאים שתגרום לסועדים ללקק את האצבעות ולבקש עוד ועוד ועוד. אז יאללה בואו נתחיל...

    רוצים מנה ססגונית ומרהיבה ביופייה? אל תסתפקו בפלפלים ירוקים בלבד. בחרו פלפלים בשלל צבעים וגוונים: אדום, כתום, צהוב וירוק.

    בבואכם לבחור פלפלים למילוי וודאו שיש להם בסיס רחב ויציב, כך שהפלפלים יוכלו "להחזיק" את המילוי ולהתייצב בסיר ואחר כך בצלחת.

    יש לכם חופש למלא את הפלפלים במגוון מילויים: בשר (בקר, עגל, טלה, עוף, הודו, כבש), אורז לבן, אורז אדום, בורגול, גריסים, אגוזים, פירות יבשים, עשבי תיבול ועוד.

    לרוטב העגבניות תוכלו להשתמש ברסק עגבניות ו/או ברכז עגבניות ו/או בעגבניות מרוסקות.

    כדי למקסם את הטעם של רוטב העגבניות ולהפחית מהחומציות שלו דאגו להוסיף ניגוד מתוק לרוטב: אפשר להוסיף פשוט קצת סוכר או כל תוספת מתוקה וקלילה – דומדמניות או רימונים.

    אם אתם אוהבים רוטב דליל, בשלו מעט זמן. אם אתם כמוני ואוהבים רוטב סמיך, בשלו את הרוטב יותר זמן.

    כדי להימנע מצניחה או מנפילה של הפלפלים בשלו אותם כשהם צמודים מאוד אחד לשני. ממש ממש צפוף.


 
אודות המחבר

אהלן, אני גיא. אני כאן בשביל לחלוק אתכם את האהבה שלי למטבח. מקווה שתהנו :)

הבלוג של גיא שטרן

מסעדה טבעונית בתל אביב

מאמרים בחדשות עכשיו

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe1536.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון