נכתב על ידי: שף דויד בן אבו<<<.חבר בהתאחדות השפים והקונדיטורים
תאריך: 30/01/2010
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


 יוצרים בנתח הבשר חריצים קטנים, באמצעות סכין,

מכניסים לתוכם 5 מתוך עשרת שיני השום.
 מערבבים בקערה את החרדל, הדבש, הטימין והפלפל השחור ומורחים היטב על הנתח מכל צדדיו.

 מכסים בניילון ושומרים במקרר 24 שעות כדי שהנתח יספוג את כל הטעמים (לפחות 6 שעות).
 מחממים שמן במחבת גדולה ועמוקה ומשחימים את הנתח על להבה גבוהה,

לאחר מכן מעבירים אותו לתבנית צלייה עמוקה.
במחבת אחרת מחממים מעט שמן וכשהוא חם, מטגנים את יתר שיני השום, הבצל והגזר עד שהם מזהיבים. ולאחר מכן ממליחים ומוסיפים יין. את תכולת המחבת יוצקים על הבשר שבתבנית. מחממים תנור לחום בינוני ואופים את הכתף כשעתיים כשהוא מכוסה, עד שהנתח רך. לקראת סוף התהליך בודקים את מצב הנוזלים ומוסיפים מים לפי הצורך. 
מוציאים את הבשר ונותנים לו לעמוד כ-20 דקות  לפני ההגשה. פורסים ומגישים

מומלץ להגיש עים תפוחי אדמה בגריל. אורז .או פירה


 
אודות המחבר

חוגי בית לבשלניות מתחילות  

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe475.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון