נכתב על ידי: משה אשל
תאריך: 27/04/2010
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


לקלף את התפוחים, ובעזרת פומפיה/מנדולינה לפרוס לפרוסות דקות, לשים בקערה ולהוסיף את הסוכר/ממתיק, וניל והקינמון - לערבב היטב כל כמה דקות (הסוכר מוציא מהתפוחים נוזלים, ורצוי לתת להם לשרות בצורה כמה שיותר טובה בנוזל המעורבב (כמה שיותר יותר טוב). לטעום כדי לדעת אם המתקתם מספיק.

את הבצק להכין במעבד מזון או עם סכין בצק, לשפוך לקערה את הקמח והמלח, לערבב מעט, להכניס את החמאה חתוכה לקוביות, ולחתוך עם הסכין או המעבד עד להיווצרות הבצק כפירורים (כדאי לא לעבד יותר מדי), בשלב זה מוסיפים מעט מיים וממשיכים לעבד מעט עד להתחברות של הבצק - אם הוא יבש מדי להוסיף טיפת מיים, אם רטוב מדי אפשר להוסיף טיפה קמח. להכניס למקרר בשקית ולהמתין 15-20 דקות.

להוציא את הבצק לחתוך ממנו שתי שליש, לרדד ולשים בתבנית פאי, להכניס את המילוי לתבנית (בלי יותר מדי נוזלים), לרדד את השליש הנותר ולכסות איתו את המילוי (להדק את שתי חלקי הבצק, ולחורר מעט את הכיסוי).

להכניס לתנור חם (180 מעלות) למשך כשעה וחצי, או עד שרואים שהבצק משחים מספיק.

בתיאבון


 
אודות המחבר
המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe625.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון