נכתב על ידי: דומינוס
תאריך: 25/08/2010
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


לפני כמה זמן, ככה באמצע הקיץ, תקף אותי ערב אחד רעב לפיצה. בדיוק גמרתי להעביר את הדירה ופיצה נראתה לי אוכל מצויין לסיטואציה. עזבתי את תל אביב בגלל שבעל הבית שוב העלה לי את שכר הדירה וחשבתי לעצמי שלמרות שלא מדובר בתל אביב בטוח אפשר להשיג פיצה ברמת גן בלי בעיה.

אבל מסתבר שהייתה בעיה, אפילו בעיה גדולה. הערב המדובר היה ערב ט' באב ואף פיצה ברמת גן או בכלל לא הייתה פתוחה. החלטתי לא לוותר ופניתי לאינטרנט לחפש מתכון לפיצה מהירה. לא תכננתי להכין שום דבר מפואר מדי אבל גם לא התכוונתי להתספק בפיצה-פיתה.

חיפוש זריז באינטרנט העלה המון מתכונים לפיצה, הבעיה שכמעט כולם צריכים שמרים. שמרים לא היו לי בדירה אף פעם לדעתי וגם אם רציתי לא היה איפה לקנות, הכל היה סגור. חיפשתי מתכון לפיצה מהירה שאפשר להכין תוך חצי שעה, מה שהיה לוקח למשלוח להגיע ממילא.

מתוך הרבה מתכונים לפיצה שעברתי עליהם היה אחד שנראה לי כמו מתכון פשוט ודי מוצלח והוכיח את עצמו מעל למצופה. מאז אין לי אפילו מושג איפה יש פיצה ברמת גן, אצלי המתכון הזה מנצח.

מתכון לפיצה מהירה:   

לבצק:

3 כוסות קמח תופח (או קמח רגיל + 1.5 כפיות אבקת אפייה)

גביע גבינה, שמנת, אשל או יוגורט

1 ביצה

2 כפות שמן (רצוי זית)

מערבבים הכל בקערה ולשים היטב, מוסיפים עוד קמח או מים/חלב במידת הצורך.

לרוטב:  קופסא של עגבניות מרוסקות, אפשר להוסיף שום מרוסק ותבלינים אם רוצים ולערבב.

לציפוי: גבינה, רצוי מוצרלה אבל אפשר גם צהובה ואיזה ירקות שרוצים (או מה שיש בבית).

מרדדים את הבצק ואופים 10 דקות. מורחים את הרוטב על הבצק ומפזרים גבינה ותוספות ומכניסים לתנור לחמש דקות נוספות או עד שהפיצה זהובה.

בתיאבון!


 
אודות המחבר
המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe816.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון