חפש מתכונים:       
שלום אורח
15.05.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

כרוב ממולא בסגנון רומני (סרמלי)

מאת: שף יעקב ממולאים - שונות27/01/201111384 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   קל
משך ההכנה:   שעה עד שעתיים
מתאים ל:   8 מנות
 
רכיבי המתכון:

1 כרוב שלם מוקפא ליומיים ולאחר מכן מופשר
4 בצלים מטוגנים עד שקיפות
1/2 ק״ג בשר בקר טחון צלעות (שפונדרה)
1/2 כוס אורז שטוף ומסונן (לא מבושל)
2 ביצים
1 כפית מלח ,
1 כפית פלפל שחור,
2 סוכר
לרוטב: 2/3 קופסת רסק עגבניות גדולה ריכוז28/30
3 כפות סוכר, 1 כפית מלח,
1 כפית פלפל שחור
1 כפית מחוקה מלח לימון ,
1 כף אבקת מרק עוף
1 כף פפריקה מתוקה
מים עד כיסוי הממולאים



אופן ההכנה:

למי שמשתמש בכרוב כבוש אין צורך בהקפאת הכרוב. לאחר שהכרוב הפשיר יש להפריד את העלים ולקטום את החלק הגס, לסנן שוב מן הנוזלים העודפים ולסדר עלה כאשר החלק הגס מופנה כלפי פנים וקרוב לגלגול, לקחת מהמלית ולהכניס לכרוב ,לגלגל את העלה פעם אחת ולקפל את צידי הכרוב פנימה ולהמשיך לגלגל עד לקבלת גליל, בתחתית הסיר לסדר את החלק שלא ניתן לפרק ממנו עלים לאחר שקצצנו אותו ולהניח מעל בצפיפות את עלי הכרוב הממולא להניח מעל צלחת שתחזיק את הממולאים בצפיפות ולא יצופו ולצקת מעל את הרוטב בערך כ-2 ס״מ מעל הממולאים ,להביא לרתיחה ולהנמיך את הלהבה ולבשל כשעה וחצי אם יש צורך תוך כדי הבישול בנוזלים נוספים יש להוסיף מים רותחים ,לכבות את האש להמתין כ-10 דקות ולהגיש בתאבון

 



 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:

לבלוג שלי :  blog.tapuz.co.il/TzelshefMatkonim

 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת שף יעקב

מאת: שף יעקב סלט חצילים27/01/135614 צפיות
סלט חצילים ולבנה מעדן שכדי להכין

מאת: שף יעקב פטריות27/01/136077 צפיות
מנה של פטריות עם טעם בועט טעים במיוחד

מאת: שף יעקב ירקות - שונות27/01/136068 צפיות
קציצות עדשים ירוקות מעדן שווה במיוחד בליווי סלט ירקות מתקבלת ארוחה שלמה ומנחמת

מאת: שף יעקב חזה עוף17/04/129496 צפיות
מנה מהמטבח הסיני לחזה עוף מוקפץ מנה מעולה ומאוד טעימה

מאת: שף יעקב בשר חזיר17/04/125820 צפיות
מתכון להכנת נקניקיות תאילנדיות טעימות מאוד וקלות להכנה

מאת: שף יעקב ירקות - שונות31/03/124912 צפיות
מנת תפו"א אפויים בגבינת שמנת שום וחמאה

מאת: שף יעקב פלפלים כבושים31/03/129345 צפיות
מנת פלפלים כבושים בחומץ ובהרט בסגנון עירקי

מתכונים נוספים בנושא ממולאים - שונות

מאת: שף יעקב ממולאים - שונות25/01/123165 צפיות
מנה לכרובית אפוייה בתוספת גבינות ותבלינים החיבור בין הכרובית והגבינות נותנת מנה מאוד טעימה

מאת: שף יעקב ממולאים - שונות25/01/125133 צפיות
מתכון לכרובית שלמה במילוי בשר מעוד חגיגית ומרשימה והטעם מדהים

מאת: שף יעקב ממולאים - שונות02/12/114318 צפיות
עלי גפן ממולאים בניחוח בשר טלה מעדן אמיתי

מאת: אמיר רוזןממולאים - שונות08/06/114680 צפיות
תחילת הקיץ, הכרמים מתחילים ללבלב, זה הזמן הכי טוב לקטוף אותם... עלי הגפן הצעירים והירקרקים.. לפני הריסוסים וההדברות, לפני צלקות השמש.. לקטוף ולמלא.קצת מטיש, אבל שווה כל דקה של עבודה..יש מספר דרכים למלא ולהגיש, אצלנו הכי אוהבים הנוסח הזה. ללא בשר, חמצמץ מעט, וקריר.

מאת: שף יעקב ממולאים - שונות31/03/1111390 צפיות
מנת ממולאים מן המטבח העיראקי


היה לנו פרסי. מרוקאיסיני תאילנדיעכשיו יש לנו עירקאי

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported