חפש מתכונים:       
שלום אורח
10.05.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

פאי מרנג לימון קלאסי מאת שף צ'רלי פדידה לסוגת

מאת: Hilabahatעוגות לימון19/03/20115026 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   קשה
משך ההכנה:   בין חצי שעה לשעה
מתאים ל:   20 מנות
 
רכיבי המתכון:

מצרכים לפאי בקוטר 24 ס"מ:

לתחתית בצק פריך:
2 חלמונים
200 גר' חמאה
100 גר' סוכר דק (סוגת)
300 גר' קמח
כפית גרידת לימון
כפית גרידת תפוז
קורט מלח
חצי כפית תמצית וניל משובחת

למלית:
80 מ"ל מיץ לימון
85 גר' סוכר דק
30 גר' חמאה
200 מ"ל מים
גרידה מלימון אחד
60 מ"ל מים קרים
1 חלמון ביצה
30 גר' קורנפלור

למרנג:
3 חלבונים
100 גר' סוכר



אופן ההכנה:

אופן ההכנה:
מכינים את הבצק -

- מחממים תנור ל-180 מעלות.
- במעבד מזון מניחים את החלמונים החמאה והסוכר ומפעילים עד שמתקבל מרקם אחיד.
- מוסיפים את הקמח ומפעילים רק עד שהבצק מתאחד. מוציאים ממעבד המזון לשים לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומקריים לשעה.

- משמנים את התבנית, מרפדים בשכבה דקה של בצק (חצי סנטימטר לערך), מניחים לה להתקרר במקפיא כחצי שעה. אופים את הבסיס עד שהבצק משחים.

מכינים את המלית-
- שמים בסיר את מיץ הלימון, גרידת הלימון, מים, סוכר וחמאה, ומחממים עד לרתיחה.
- שמים בקערה נפרדת את החלמון, הקורנפלור והמים וטורפים עם מטרפה עד שנוצרת בלילה חלקה.
- שופכים את הבלילה אל הסיר תוך כדי בחישה, עד שהקרם מסמיך.
- מורידים מהאש ושופכים מיד על הקלתית. מניחים בצד להתקרר.

להכנת גבעות המרנג:

- בסיר כפול מניחים את החלבונים והסוכר עד לחימום והמסת הסוכר.

- מקציפים את התערובת  במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב מאוד.
- מזליפים את המרנג על הקרם כגבעות קטנות (ניתן גם למרוח את המרנג).
- בכדי שהשכבה העליונה של המרנג תשחים, יש לכוון את התנור על גריל לחום גבוה של 250 מעלות ולהכניס את הפאי לשתיים-שלוש דקות.

 



 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:
 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת Hilabahat

מאת: Hilabahatמקלות סיגרים31/08/113557 צפיות
סיגר פריך עם מילוי עשיר ומתפצח בפה. בתאבון!

מאת: Hilabahatסלט עגבניות31/08/1110263 צפיות
סלט מרענן שעושה שמח בפה


מאת: Hilabahatדגים - שונות31/07/115385 צפיות
מהם לצלחת. מתכון קליל וטעים טעים! באדיבות השף עדי אבו ממסעדת "בית בנמל"

מאת: Hilabahatסלטים - שונות30/06/116811 צפיות
סלט קיצי מרענן וקליל שיכול בהחלט להוות ארוחה בפני עצמה- לצהריים או לערב. שילוב של קוסקוס, טחינה וירקות.

מאת: Hilabahatעוגות ועוגיות - שונות30/06/114051 צפיות
פאר הקונדיטוריה הצרפתית בגרסא ממכרת למטבח הביתי.

מאת: Hilabahatפשטידת בצל27/06/118920 צפיות
באדיבות בן עמי ברתיני שביטכמות: בצק לקלתית בתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ

מתכונים נוספים בנושא עוגות לימון

מאת: שף יעקב עוגות לימון10/04/114669 צפיות
פאי לימונים מדהים בטעמו מזכיר לי את ריחות הבית הרחוקים, הבצק המתפצפץ בפה וארומת הלימונים הטריים מזכירה לי את טוקסנה

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported