חפש מתכונים:       
שלום אורח
10.05.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

פאי לימונים עם מרנג

מאת: שף יעקב עוגות לימון10/04/20114668 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   בינוני
משך ההכנה:   בין חצי שעה לשעה
מתאים ל:   8 מנות
 
רכיבי המתכון:

לבצק:

1/2 כוס סוכר
קורט מלח
100 גרם חמאה
2 כפות מים קרים
1 כוס קמח מנופה

המצרכים למלית:

1 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
1/3 כוס קורנפלור
1/4 1 כוסות מים
1 כף גרידת לימון
1/2 כוס מיץ לימון
4 חלמונים טרופים בקערה נפרדת

המצרכים למרנג:

4 חלבונים בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל
תבנית לפאי בקוטר 22 ס"מ



אופן ההכנה:

להכנת הבצק

לחמם תנור לחום הכי גבוה, בקערה קטנה לערבב את הקמח והמלח, להוסיף את החמאה חתוכה לקוביות קטנות, ללוש בעזרת הידיים עד קבלת תערובת הדומה לגריסים, להוסיף כף אחר כף את המים ולערבב עם מזלג, לאחד את הבצק עם הידיים ליצירת כדור שטוח, לרדד את הבצק על משטח מקומח לעיגול בקוטר 30 ס"מ תוך כדי קימוח, לגלגל את הבצק על המערוך ולהניח אותו בתבנית הפאי המשומנת קלות, להדק את הבצק בתחתית ודפנות התבנית עד לגובה של 1/2 ס"מ מעל שולי התבנית, ליישר את הבצק בעזרת סכין ולדקור את תחתית ודפנות הבצק בעזרת מזלג, לאפות הבצק בין 7-10 דקות עד שהבצק מזהיב, להוציא התבנית מהתנור להנמיך את חום התנור ל-160 מעלות.

להכנת המלית

בסיר בינוני לערבב את הקורנפלור, המלח והסוכר ולצקת פנימה את המים בהדרגה תוך כדי ערבוב ולבשל על להבה נמוכה בבחישה עד תחילת הרתיחה, (כ-10 דקות) להמשיך לבשל כ-2 דקות, להוסיף 1/2 כוס מהתערובת החמה שבסיר בהדרגה לקערת החלמונים ולטרוף היטב, להחזיר את תוכן קערת החלמונים אל הסיר לאחר שהשוונו טמפרטורות ולטרוף היטב להמשיך בבישול על להבה נמוכה עד שמסמיך במשך כ3-4  דקות, בדקת הבישול האחרונה יש להוסיף את המיץ לימון, גרידת הלימון ולערבב, להסיר מהאש.

להכנת המרנג

בקערת המיקסר לצקת את החלבונים ולהקציף במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף, להמשיך להקציף ולהוסיף את הסוכר בהדרגה עד לקבלת קצף נוקשה ומבריק במשך 4 דקות נוספות.

הכנת הפאי

לצקת מלית על תחתית הבצק האפוי למרוח מעל את המרנג, המרנג צריך לכסות את כל המלית ולגעת בשולי הבצק, ליישר את המרנג, לאפות את הפאי בחום של 160 מעלות כ-25 דקות, ניתן לכסות את העוגה בנייר כסף ב-5 הדקות האחרונות של האפייה בכדי למנוע השחמת יתר. לצנן את העוגה ולהכניס לקירור ולהגיש לאחר כ-4 שעות, נשמר בקירור כשבוע לפחות.

בתאבון

 

תגיות המתכון: פאי לימונים


 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:

לבלוג שלי :  blog.tapuz.co.il/TzelshefMatkonim

 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת שף יעקב

מאת: שף יעקב סלט חצילים27/01/135611 צפיות
סלט חצילים ולבנה מעדן שכדי להכין

מאת: שף יעקב פטריות27/01/136075 צפיות
מנה של פטריות עם טעם בועט טעים במיוחד

מאת: שף יעקב ירקות - שונות27/01/136062 צפיות
קציצות עדשים ירוקות מעדן שווה במיוחד בליווי סלט ירקות מתקבלת ארוחה שלמה ומנחמת

מאת: שף יעקב חזה עוף17/04/129490 צפיות
מנה מהמטבח הסיני לחזה עוף מוקפץ מנה מעולה ומאוד טעימה

מאת: שף יעקב בשר חזיר17/04/125816 צפיות
מתכון להכנת נקניקיות תאילנדיות טעימות מאוד וקלות להכנה

מאת: שף יעקב ירקות - שונות31/03/124908 צפיות
מנת תפו"א אפויים בגבינת שמנת שום וחמאה

מאת: שף יעקב פלפלים כבושים31/03/129336 צפיות
מנת פלפלים כבושים בחומץ ובהרט בסגנון עירקי

מתכונים נוספים בנושא עוגות לימון

מאת: Hilabahatעוגות לימון19/03/115026 צפיות
חמוץ מתוק - עוגת לימון שמפנקת את הפה

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported