חפש מתכונים:       
שלום אורח
02.05.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

סמוסה הודי

מאת: שף יעקב מתאבנים - שונות22/12/20113766 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   בינוני
משך ההכנה:   בין חצי שעה לשעה
מתאים ל:   8 מנות
 
רכיבי המתכון:

2 תפו"א מבושלים על קליפתם עד רכות (לפירה)
1/4 כוס שמן לטיגון
1 בצל קצוץ (מטוגן בשמן)
1 כוס שימורי אפונה או תירס מסונן
2 שיני שום כתוש
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית קארי
קורט הל טחון
1 כפית מלח
1 חבילת עלי סיגר
1 ליטר שמן לטיגון עמוק

לקמח דבק:
1 כוס קמח לבן
מים
להכניס לקערה את הקמח ולהוסיף מים בהדרגה ליצירת דבק סמיך



אופן ההכנה:

לקלף את התפוחי אדמה ולחתוך לקוביות, להעביר לקערה את תפוחי האדמה והבצל עם שמן הטיגון ולמעוך לפירה, להוסיף את התבלינים והאפונה או התירס ולערבב היטב למיזוג הטעמים, עכשיו למילוי עלי הסיגר ניקח עלי סיגר ונקפל אותו לשניים באופן שווה כך שייווצר לנו חצי סהר, נניח את חצי הסהר כאשר הצד הישר קרוב אלינו ניקח צד אחד מהצד הישר ונקפל אותו כלפי הצד הרחוק אלינו כאשר הוא מגיע למרכז חצי העיגול, ניקח מהדבק קמח שהכנו ונדביק את הפינה  שקיפלנו למרכז הסהר, עכשיו ניקח את החלק השני שלא קופל ונקפלו מעל החלק שקופל ליצירת משולש, ניקח מהקמח דבק ונדביק לכל אורך הצד שקיפלנו, נהדק היטב, עכשיו נפתח את החלק הרחב במשולש כך בין העלים ניקח כף ונמלא לתוך הכיס שנוצר, יש צורך למלא היטב עד קצה המשולש פנימה, לא להשאיר כיס אוויר, נוסיף עוד כף אחת מילוי ונסגור.

לסגירה מקפלים פנימה ומהדקים צד אחד של העלה  בצד שמילאנו מורחים מהקמח דבק מעל, סוגרים מעליו את צידו השני מורחים שוב מהדבק קמח בין השכבה הראשונה לשנייה, מהדקים ויוצרים משולש ממולא, בשלב הזה אפשר להקפיא ארוז בהפרדה או לטגן בשמן עמוק עד הזהבה, להגיש חם בתוספת פלחי לימון

 



 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:

לבלוג שלי :  blog.tapuz.co.il/TzelshefMatkonim

 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת שף יעקב

מאת: שף יעקב סלט חצילים27/01/135605 צפיות
סלט חצילים ולבנה מעדן שכדי להכין

מאת: שף יעקב פטריות27/01/136072 צפיות
מנה של פטריות עם טעם בועט טעים במיוחד

מאת: שף יעקב ירקות - שונות27/01/136058 צפיות
קציצות עדשים ירוקות מעדן שווה במיוחד בליווי סלט ירקות מתקבלת ארוחה שלמה ומנחמת

מאת: שף יעקב חזה עוף17/04/129483 צפיות
מנה מהמטבח הסיני לחזה עוף מוקפץ מנה מעולה ומאוד טעימה

מאת: שף יעקב בשר חזיר17/04/125805 צפיות
מתכון להכנת נקניקיות תאילנדיות טעימות מאוד וקלות להכנה

מאת: שף יעקב ירקות - שונות31/03/124904 צפיות
מנת תפו"א אפויים בגבינת שמנת שום וחמאה

מאת: שף יעקב פלפלים כבושים31/03/129328 צפיות
מנת פלפלים כבושים בחומץ ובהרט בסגנון עירקי

מתכונים נוספים בנושא מתאבנים - שונות

מאת: שף יעקב מתאבנים - שונות15/12/113841 צפיות
מנה של כיסונים מטוגנים במילוי חומוס מהמטבח העירקי מעדן אמיתי קל מאוד להכנה

מאת: שף יעקב מתאבנים - שונות30/11/113650 צפיות
טבעות בצל כמו שנמכרים במזללות ההמבורגר ושהילדים וגם הגדולים מאוד אוהבים כך אפשר להכין גם בבית בכלום עבודה

מאת: יואב גולןמתאבנים - שונות03/09/096301 צפיות
גווקאמולה הינו ממרח אבוקדו בסגנון מקסיקני. מתאים במיוחד להגשה עם "נאצ'וס" (צ'יפס תירס מקסיקני). אולה!

מאת: חןמתאבנים - שונות09/03/096102 צפיות
מתאבן נפלא טעים ואלגנטי

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported