חפש מתכונים:       
שלום אורח
14.05.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

שיפודוני סלמון ברוטב שמנת וזעתר

מאת: עדי מילרסלמון28/02/20095557 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   קל
משך ההכנה:   בין חצי שעה לשעה
מתאים ל:   10 מנות
 
רכיבי המתכון:

מצרכים ל-10 מנות:
10 שיפודוני יקיטורי או שיפודי במבוק רגילים חתוכים לחצי.
300 גרם סלמון נורווגי איכותי ללא עור ועצמות.
1 מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל).
2 כפות זעתר יבש.
עלי זעתר טריים (אם יש).
1 כפית שום טרי כתוש.
2 כפות שמן זית.
3 כפות יין לבן יבש.
תערובת של 2 כוסות קמח ושתי כפות פפריקה מתוקה.
2 כוסות שמן סויה לטיגון עמוק עדיף בסיר שטוח.
קורט מלח,קורט פלפל לבן.



אופן ההכנה:

הכנת הרוטב:

בסיר קטן שמים מחממים שמן זית. מוסיפים את השום, מטגנים קלות ומוסיפים את היין.נותנים לאלכוהול להתנדף כדקה ומוסיפים את השמנת.

על אש בינונית מחכים לרתיחה ואז מנמיכים את האש.הרוטב צריך לבעבע קלות. מוסיפים את הזעתר הטרי והיבש תוך כדי ערבוב הרוטב במטרפה (למניעת גושים).הוספת הזעתר תגרום לרוטב להיות סמיך יותר וגם תיתן לו מליחות עדינה.לכן יש להוסיף מלח ופלפל תוך כדי בדיקת הטעם.

נותנים לרוטב לבעבע על אש קטנה לכעוד 5 דקות עד שנהיה סמיך.

ניתן להכין את הרוטב מראש ולחמם שוב בשעת הצורך.

הכנת הדג:

מחממים שמן לטיגון בסיר מתאים.כשהשמן משמיע קולות פצפוץ יש לבדוק את טמפרטורת השמן- זורקים פירור קטן של קמח לסיר- אם הוא צף - השמן חם ניתן להנמיך את האש למינימום, אם הוא שוקע - השמן לא מספיק חם.

חותכים את הסלמון לקוביות של 1.5*1.5 ס"מ.

עוטפים את הקוביות בתערובת הקמח המתובל ומשפדים 2 קוביות על כל שיפוד.

מכניסים בזהירות את השיפודים לשמן החם ל-2 דקות בלבד.

מוציאים ומניחים על נייר סופג.

הרכבת המנה:

שמים את השיפודים על צלחת שטוחה ועליהם יוצקים מהרוטב.

אפשר לקשט בעלי זעתר טריים.

בתאבון !!!

מתכון באדיבות שף עד הבית

 

תגיות המתכון: שף עד הבית


 
     
     
     
   
   
     
   
 

מתכונים נוספים מאת עדי מילר

מאת: עדי מילרעוף צלוי24/02/098809 צפיות
עוף עסיסי בתבלינים ארומתיים. את המרינאדה ניתן להכין יום מראש. העוף צריך לשבת במרינאדה לפחות 4 שעות עד לילה שלם.

מתכונים נוספים בנושא סלמון

מאת: חנהסלמון27/08/128326 צפיות
פילה סלמון ברוטב עשיר ומיוחד, בטעם של עוד!

מאת: foodandmoreסלמון24/10/114121 צפיות
מתכון לקיש סלמון מעושן

מאת: lemon3.co.ilסלמון18/07/114321 צפיות
אין ספק שהסלמון טעים כמו שהוא, על האש או בתנור רק עם מלח ופלפל,במידה ותרצו להתחכם ולהרשים את האורחים, בטעם ייחודי וממכר, הנה לכם מתכון מנצח.

מאת: Hilabahatסלמון18/05/113860 צפיות
פילה סלמון בטעם מיוחד בילושב עדשים ירוקות, ממש מעדן לחך!

מאת: Hilabahatסלמון21/02/114061 צפיות
מנה נהדרת ועסיסית, עם מרקם מקורי וטעמים עשירים ביותר.

מאת: שף יעקב סלמון26/03/106002 צפיות
מנה מאוד מרשימה וטעימה


 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported