נכתב על ידי: שף יעקב
תאריך: 16/03/2011
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


1. בקערה גדולה להכניס מים סוכר ושמרים ולערבב קלות לתת לנוח לתסיסה למשך 10 דקות להוסיף 4- כוסות קמח השמן והמלח וללוש תוך כדי הלישה מוסיפים קמח באיטיות עד שהבצק לא נדבק אך רך וגמיש חשוב שהבצק יהיה אחיד וחלק
2. לשמן קערה ולהניח הבצק ולשמנו לכסות במגבת ולהתפיח עד שמכפיל נפחו כשעה.
3. עם אגרוף תופחים בבצק להוריד את נפחו ומכסים במגבת להתפחה שניה של כ-30 דקות.
4. מחלקים את הבצק ויוצרים כדורים בגודל שבין כדור פינג פונג לכדור טניס ומניחים להתפחה על משטח מקומח ל-30 דקות נוספות מכוסה במגבת.
5. מחממים תנור לחום הכי גבוה לוקחים תבנית ומסדרים נייר אפייה.
6. לוקחים כדור ובעזרת האצבע יוצרים חור בכדור ומתחילים לסובב כך שהחור גדל עד לקבלת בייגלה בגודל של 20 ס״מ בערך. למרוח בחלבון ביצה ולפזר המון שומשום ,להכניס לתנור ולאפות כ-7 דקות ולהפוך לעוד -2 דקות.
7. להוציא מהתנור ולכסות מייד במגבת למניעת התייבשות .יש אפשרות להקפיא ולחמם לאחר מכן.

תערובת זעתר:
2 כפות זעתר.
1 כף סומק.
1 כף מלח.
2 כפות שומשום קלוי.
לערבב את כל התבלינים ולהגיש בתוספת שמן זית בתאבון


 
אודות המחבר

הכנת תבשילים לפי בקשת הלקוח מכל המטבחים לסופי שבוע  מאזור גדרה ועד קרית מלאכי והמושבים סביב פלאפון להזמנות : 0545729258. מינימום להזמנות 4 מנות.

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe1083.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון