נכתב על ידי: יונתן דמרי
תאריך: 15/04/2011
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


את עלי הארטישוק מקלפים עד שמגיעים לעלים הצהובים. חותחים את העלים היכן שמתחיל ציבעם הצהוב מנקים מסביב את כל העלים הקשים עד שמגיעים לבשר הרך של הארטישוק . חותכים את ראש הארטישוק לשניים מהמקל שלו לאחר מיכן עם סכין חדה מפנים את השערות . חותחם כל חצי לרצועות בעובי ס"מ ומקבלים רצועות בצורת האות ג בכתב יד. מניחים את הארטישוקים בקערה עם מים ומיץ מחצי לימון כדי שלא ישחירו. מנקים את הבצלים ומשאירים מהעלים הירוקים בערך כ 8 ס"מ חותחים את הבצל לחתיכות באורך 3 ס"מ את השום מקלפים לשיניים שלמות ומצרפים לבצל. לוקחים קערה קטנה ושמים כף אריסה טוניסאית את המלח הפלפל שחור הכמון את המיץ מלימון וחצי ואת שתי כוסות המים מערבביםהכל ומניחים בצד. לקחים את השמן מניחים בסיר לא גבוהה ומטגנים את הבצל ואת השום עד שמתרכך לא מזהיב. מוסיפים את הארטישוקים (ללא המים שבהם היו טבולים) ומטגנים קלות למשך חצי דקה מוסיפים את המטבל שהכנו ומביאים לרתיחה לאחר מיכן ממשיכים בישול על אש קטנה סיר מכוסה למחצה עד שהנוזלים מצטמצמים מקררים מניחים במקרר ורצוי לאכול יום אחרי לאחר שתפס טעמים מעדן אמיתי בתאבון!!!!1


 
אודות המחבר
המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe1108.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון