חפש מתכונים:       
שלום אורח
17.09.2019
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

סלט ארטישוק סיגנון טוניסאי ממטבחה של דמרי שושנה

מאת: יונתן דמריסלט ירקות15/04/20117989 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   קל
משך ההכנה:   בין חצי שעה לשעה
מתאים ל:   6 מנות
 
רכיבי המתכון:

6 ראשי ארטישוק לבחור יפים ולא זקנים עם הרגל
כף גדושה של אריסה טוניסאית בלבד לא שום סלט חריף אחר רצוי של אריסה של אליסה
חצי כפית כמון
כפית מחוקה מלח
מעט פלפל שחור טחון לא גרוס
מיץ מלימון וחצי
צרור שלם של בצל ירוק ראשים גדולים לא דק כ10 יחידות של בצל ירוק
מעט שמן קנולה
ראש אחד של שום טרי שיוצא לשוק מעט לפני פסח



אופן ההכנה:

את עלי הארטישוק מקלפים עד שמגיעים לעלים הצהובים. חותחים את העלים היכן שמתחיל ציבעם הצהוב מנקים מסביב את כל העלים הקשים עד שמגיעים לבשר הרך של הארטישוק . חותכים את ראש הארטישוק לשניים מהמקל שלו לאחר מיכן עם סכין חדה מפנים את השערות . חותחם כל חצי לרצועות בעובי ס"מ ומקבלים רצועות בצורת האות ג בכתב יד. מניחים את הארטישוקים בקערה עם מים ומיץ מחצי לימון כדי שלא ישחירו. מנקים את הבצלים ומשאירים מהעלים הירוקים בערך כ 8 ס"מ חותחים את הבצל לחתיכות באורך 3 ס"מ את השום מקלפים לשיניים שלמות ומצרפים לבצל. לוקחים קערה קטנה ושמים כף אריסה טוניסאית את המלח הפלפל שחור הכמון את המיץ מלימון וחצי ואת שתי כוסות המים מערבביםהכל ומניחים בצד. לקחים את השמן מניחים בסיר לא גבוהה ומטגנים את הבצל ואת השום עד שמתרכך לא מזהיב. מוסיפים את הארטישוקים (ללא המים שבהם היו טבולים) ומטגנים קלות למשך חצי דקה מוסיפים את המטבל שהכנו ומביאים לרתיחה לאחר מיכן ממשיכים בישול על אש קטנה סיר מכוסה למחצה עד שהנוזלים מצטמצמים מקררים מניחים במקרר ורצוי לאכול יום אחרי לאחר שתפס טעמים מעדן אמיתי בתאבון!!!!1

 

תגיות המתכון: אטישוק


 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:
 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת יונתן דמרי

מתכונים נוספים בנושא סלט ירקות

מאת: גיא אפרתיסלט ירקות18/11/1010439 צפיות
10 דקות לוקח כל ההכנה .

מאת: Efratסלט ירקות26/02/0916571 צפיות
סלט ערבי חתוף קצוץ. טוב מאוד למי שרוצה לעשות דיאטה, או רוצה לשמור על תזונה בריאה ומאוזנת.

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported