נכתב על ידי: Rosmarin Kitchen
תאריך: 12/08/2011
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


1. לתבל את ריבועי העופיון עם פלפל, מלח וקמח ולהניח בצד.

2. בסיר כבד לטגן את הבצל עם שמן עד גוון זהוב שחום, להוסיף גזר, פטרוזליהה, ירקות ולאדות כ5-8 דקות עם רסק עגבניות עד מתקבל רוטב שחום אדום. להוסיף ציר מרק או מים ולבשל את הרוטב עוד כ20 דקות עד ריכוך ירקות שורש.

3. לסננן את הירקות לרסק במעבד מזון, להוסיף תיבול ולתקן את הטעמים. להחזיר את השורשים המרוסקים לסיר עם הנוזלים המסוננים ולהוסיף את הפטריות שמפניון ורבועי עופיונים ולבשל עוד כ20-25 דקות עד שהעופיונים מוכנים.

4. לסדר את התפוחי אדמה קטנים בתבנית פיירקס, לתבל עם מלח, פלפל ושמן  ולאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ30-40 דקות עד שהתפוחים רכים ושחומים מוזהבים.

5. להגיש את העופיונים עם תפוחי אדמה אפויים, רוטב סמיך, שום מעוך ופטרוזליה ושמיר קצוצים.

בתאבון!


 
אודות המחבר

רוזה מבעלי האתר Rosmarin Kitchen מתכונים
חוקרת אוכל ובישולי עדות.

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe1252.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון