חפש מתכונים:       
שלום אורח
19.04.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

עופיונים ברוטב ירקות עשיר

מאת: Rosmarin Kitchenעופיונים12/08/20113963 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   קל
משך ההכנה:   מהיר
מתאים ל:   4 מנות
 
רכיבי המתכון:

עופיון מפורק ל4 חלקים
2-3 כפות זמן קנולה
12 תפוחים קטנים או 6 גדולים חתוכים ל4 קוביות
בצל גדול חתוך לקוביות
גזר חתוך ל4 חתיכות
שורש פטרוזליה מנוקה וחתוך ל 3-4 חלקים
סלסלת פטריות שמפניון קטנים
מלח, פלפל לפי הטעם
2-3 שיני שום מעוכות
חופן פטרוזליה ושמיר קצוצים לקישוט המנה
כף קמח - לקמח את רבעי העופיון לפני הכנה
2-3 כפות רסק עגבניות
כוס ציר מרק עוף או מים.



אופן ההכנה:

1. לתבל את ריבועי העופיון עם פלפל, מלח וקמח ולהניח בצד.

2. בסיר כבד לטגן את הבצל עם שמן עד גוון זהוב שחום, להוסיף גזר, פטרוזליהה, ירקות ולאדות כ5-8 דקות עם רסק עגבניות עד מתקבל רוטב שחום אדום. להוסיף ציר מרק או מים ולבשל את הרוטב עוד כ20 דקות עד ריכוך ירקות שורש.

3. לסננן את הירקות לרסק במעבד מזון, להוסיף תיבול ולתקן את הטעמים. להחזיר את השורשים המרוסקים לסיר עם הנוזלים המסוננים ולהוסיף את הפטריות שמפניון ורבועי עופיונים ולבשל עוד כ20-25 דקות עד שהעופיונים מוכנים.

4. לסדר את התפוחי אדמה קטנים בתבנית פיירקס, לתבל עם מלח, פלפל ושמן  ולאפות בתנור שחומם מראש ל180 מעלות כ30-40 דקות עד שהתפוחים רכים ושחומים מוזהבים.

5. להגיש את העופיונים עם תפוחי אדמה אפויים, רוטב סמיך, שום מעוך ופטרוזליה ושמיר קצוצים.

בתאבון!

 



 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:

רוזה מבעלי האתר Rosmarin Kitchen מתכונים
חוקרת אוכל ובישולי עדות.

 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת Rosmarin Kitchen

מתכונים נוספים בנושא עופיונים

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported