נכתב על ידי: שף עופר סמואל
תאריך: 29/08/2011
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


אופו הכנת הסקאלופ:

במחבת שטוחה או ווק עם תחתית שטוחה ופאות עמוקות יש למוסס את החמאה עד שעולה עשן... כמעט ונשרף!!!

להוסיף לשמון הרותח את השום הקצוץ להזהיב מעט ולהוסיף את תכולת מקל הוניל. ואת התבלינים מלבד המלח!!

לאחר כן יש להוסיף את הסקלופ ולצרוב אותו משני צידיו. חשוב לי להדגיש שלאורך כל המנה אנכנו עובדים עם להבה גבוהה !!!

בהלהטה, כלומר שהסקלופ מתחמם דיו והמחבת חזרה לטמפרטורה גבוהה (כי כאשר אנחנו מכניסים את הסקאלופ שנמצא בטמפרטורת חדר אנחנו למעשה מורדים את הטמפרטורה בווק\מחבת) אנחנו מוסיפים את היין (שלא ייתלקח כלומר יעלה להבה) ובמידה וברצוננו לשדרג את המנה יש להוסיף ברנדי איכותי VPXO למנה אך זהירות המנה תעלה להבה יש להזהר מכך מאוד!!!

לאחר ה"לה פלמבה" יש להוסיף את הפטרוזליה לערבב ולהוציא מיד מהמחבת לכלי הגשה ומשם.... בתאבון :)


 
אודות המחבר
המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe1271.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון