חפש מתכונים:       
שלום אורח
12.10.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

קוקי סאן-ג'ק

רמת קושי:   בינוני
משך ההכנה:   מהיר
מתאים ל:   6 מנות
 
רכיבי המתכון:

סקאלופ קפוא\טרי 200 גרם
מקל וניל חצוי לשנים לרוקן תכולה של חצי אחד.
יין שרדונה שליש כוס או ברנדי עדיפות לברנדי (אך יש להיזהר מאפקט הלהבה או ה"לה פלאמבה" לבדוק שאין מעל הכירה ארון!!!!)
חמאה 15-20 גרם
שלוש שיני שום קצוצות דק דק
מעט פטרוזליה קצוצה דק דק
תבלינים:
מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס (לא טחון) צ'ילי גרוס

רוטב: למיצוי הרוטב בטחינה יש להשתמש בטוחן יד כל שהוא(קוצץ חשמלי)
1 עגבניה חלוטה ללא מיצים
1 מיונז
1 לימון
שמיר
קוביית חזרת לבנה שורש (או כפית מקופסאה מהסופר)
קימל טחון, פלפל שחור אגוז מוסקט, מלח



אופן ההכנה:

אופו הכנת הסקאלופ:

במחבת שטוחה או ווק עם תחתית שטוחה ופאות עמוקות יש למוסס את החמאה עד שעולה עשן... כמעט ונשרף!!!

להוסיף לשמון הרותח את השום הקצוץ להזהיב מעט ולהוסיף את תכולת מקל הוניל. ואת התבלינים מלבד המלח!!

לאחר כן יש להוסיף את הסקלופ ולצרוב אותו משני צידיו. חשוב לי להדגיש שלאורך כל המנה אנכנו עובדים עם להבה גבוהה !!!

בהלהטה, כלומר שהסקלופ מתחמם דיו והמחבת חזרה לטמפרטורה גבוהה (כי כאשר אנחנו מכניסים את הסקאלופ שנמצא בטמפרטורת חדר אנחנו למעשה מורדים את הטמפרטורה בווק\מחבת) אנחנו מוסיפים את היין (שלא ייתלקח כלומר יעלה להבה) ובמידה וברצוננו לשדרג את המנה יש להוסיף ברנדי איכותי VPXO למנה אך זהירות המנה תעלה להבה יש להזהר מכך מאוד!!!

לאחר ה"לה פלמבה" יש להוסיף את הפטרוזליה לערבב ולהוציא מיד מהמחבת לכלי הגשה ומשם.... בתאבון :)

 



 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:
 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת שף עופר סמואל

מאת: שף עופר סמואלפירות ים - שונות29/08/114163 צפיות
לומו אסאדו מפעילה עמדות שיווק ומקדמת חברות כדוגמאת טיב-טעם, דומו, מזרע ועוד... מתמחה בעיצוב תפריט אשר חולש על מגוון מוצרים מהעולם הקולנארי. באם סכין שף או תערובת פירות ים. אנחנו בלומו-אסאדו חטיבת הקד"מ נהגה מתכון שיטת הסבר טיפים ושאר אמצעיים שיווקים והצגתיים כדי לעניין ולמכור את המוצר שלך. מתכון זה נתפר במיוחד לדרישות הלקוח טיב טעם לקידום מוצרי פירות הים הקפואים בחודש צרפת אשר התקיים בחודש אוגוסט 2011

מאת: שף עופר סמואלבשר טחון14/02/114328 צפיות
כמו שהפלפל לישראלי כך הצ'ילי לאמריקאיםקצת הסטוריה .... הצ'ילי קון קארנה מתרגום חופשי פלפלים ובשר נולד למעשה בסן אנטוניו במדינת טקסס שבארה"ב במאה ה-18 היוצרים שלו היו למעשה מהגרים ספרדיים מהאיים הקנארים שהמציאו את הפלפל החריף וביחד עם שפע הבקר במדינה הם יצרו את התבשיל המוכר הנקרא צ'ילי קון-קארנה או צ'ילי. הבוקרים אימצו את התבשיל הפשוט והטעים מהר מאוד ואט אט נולדו אין ספור ואריאציות ותורות שלמות סביב הצ'ילי המפורסם. בארה"ב עד היום המאכל הוא אחד הנפוצים והתחרותיים ביותר סביב המאכל נפתחו אין ספו

מאת: שף עופר סמואלפירות ים - שונות14/02/113683 צפיות
קצת היסטוריה ...אומנם ה"פאיה" ידועה כמנה ספרדית אך מקור המנה הוא מוולנסיה שממוקמת במזרח ספרד. ה"פאיה" נוצרה בתחילת המאה ה-18 ונקראה ככה לראשונה ע"י כתב מאותה תקופה שכינה את המנה על שם המחבת בו היא נוצרה

מאת: שף עופר סמואלאסדו14/02/1112966 צפיות
קייטרינג אסאדו "לומו-אסאדו" מתמחה בבשרים ודרכי עשייתם המסורתיות מהפריג'ה הדרום אמריקאית ועד למתקני עישון מעשה נפח אומן בדמות קטר מלואיזיאנה הרחוקה המסורת האמריקאית של הדרום דרכי הטיפול בבשר נעשים בהדרגה ובהתאם למסורת האמריקאית שבבי עץ רטובים מחמישה סוגי עצים בניהם זית, אפרסק, לבונה, שקד, והיקורי נזרקים על הגחלים בזמנים מסויימים ויוצרים ארומה משכרת בסביבה ומטעימים את הבשר בטעמים שלא תשכחו לזמן www.lomo-asado.co.il

מתכונים נוספים בנושא פירות ים - שונות

מאת: שף יעקב פירות ים - שונות06/12/115318 צפיות
מנת פסטה ופירות ים מאוד טעימה ומומלצת מנה קלאסית מהמטבח האיטלקי

מאת: שף עופר סמואלפירות ים - שונות29/08/114163 צפיות
לומו אסאדו מפעילה עמדות שיווק ומקדמת חברות כדוגמאת טיב-טעם, דומו, מזרע ועוד... מתמחה בעיצוב תפריט אשר חולש על מגוון מוצרים מהעולם הקולנארי. באם סכין שף או תערובת פירות ים. אנחנו בלומו-אסאדו חטיבת הקד"מ נהגה מתכון שיטת הסבר טיפים ושאר אמצעיים שיווקים והצגתיים כדי לעניין ולמכור את המוצר שלך. מתכון זה נתפר במיוחד לדרישות הלקוח טיב טעם לקידום מוצרי פירות הים הקפואים בחודש צרפת אשר התקיים בחודש אוגוסט 2011

מאת: שף עופר סמואלפירות ים - שונות14/02/113683 צפיות
קצת היסטוריה ...אומנם ה"פאיה" ידועה כמנה ספרדית אך מקור המנה הוא מוולנסיה שממוקמת במזרח ספרד. ה"פאיה" נוצרה בתחילת המאה ה-18 ונקראה ככה לראשונה ע"י כתב מאותה תקופה שכינה את המנה על שם המחבת בו היא נוצרה

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported