נכתב על ידי: שף יעקב
תאריך: 14/10/2011
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


להשרות את הבורגול הגס והדק לשעתיים וחצי, לסנן היטב מהנוזלים ולהשאיר במסננת כשעה לייבוש שאר הנוזלים. להעביר את הבורגול לקערה להוסיף את שאר מצרכי הבצק, ללוש היטב ולהניח למנוחה לחצי שעה. לאחר חצי שעה לחזור שוב על הלישה.

להכנת המלית:
לטגן את הבצל עד הזהבה, להוסיף את הבשר ולטגן תוך כדי שימוש במזלג בכדי לפורר את הבשר. לאחר שהבשר שינה את צבעו לאפור להוסיף את שאר המצרכים, לערבב, ולטגן עוד כ-3 דקות. לכבות את האש ולצנן את המלית.

הכנת הקובות:
בידיים רטובות ליצור כדור בצק, ליצור גומה בבצק ולמלא במלית. לסגור היטב לצורת כדור ולאחר מכן בצורה אליפטית להדק ולהניח על מגש. כך להכין את כל הקובות. לאחר מכן לחמם שמן עמוק, לפני הטיגון לחזור על הידוק הקובות ולטגן בשמן עד הזהבה. מומלץ להגיש בתוספת טחינה ופלחי לימון.


 
אודות המחבר

הכנת תבשילים לפי בקשת הלקוח מכל המטבחים לסופי שבוע  מאזור גדרה ועד קרית מלאכי והמושבים סביב פלאפון להזמנות : 0545729258. מינימום להזמנות 4 מנות.

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe1307.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון