נכתב על ידי: שף יעקב
תאריך: 19/12/2011
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


להכניס לקערת המיקסר 1 כוס קמח, השמרים, הסוכר וחצי כוס מיםל-10 דקות לתת לשמרים לעבוד, להוסיף לשמרים -4 כוסות קמח את המלח והשמן, להפעיל את המיקסר ל-10 שניות במהירות 1 ,לאחר מכן להוסיף את -2 כוסות המים הנוספים, להעביר למהירות -2 ללוש, תוך כדי לישה להוסיף בכל פעם חצי כוס קמח, כך עד שכל הקמח נבלע בבצק, להוציא מהקערה את הבצק וללוש ידנית עוד כ-5 דקות, להניח בקערה משומנת את הבצק ולכסות במגבת לחה למשך כשעה עד שמכפיל את נפחו. להוציא את האוויר לחלק את הבצק לכיכרות בגודל שווה, ליצור כדורים (צריכים לצאת בערך -8 כיכרות) , לסדר נייר אפייה משומן וזרוע בקמח תירס על תבנית, להניח את הכיכרות ברווחים שווים, מכסים שוב במגבת ומתפיחים שוב כשעה, לפני ההכנסה לתנור לטרוף את הביצה וכף המים ולמרוח את הכיכרות בביצה, מכניסים לתנור מחומם מראש ל-200 מעלות ולאפות כ-35 דקות.
מוצאים מהתנור מחסים במגבת ומצננים
יש אפשרות להקפיא חלק מהכיכרות לשמוש בפעם אחרת


בהצלחה ובתאבון


 
אודות המחבר

הכנת תבשילים לפי בקשת הלקוח מכל המטבחים לסופי שבוע  מאזור גדרה ועד קרית מלאכי והמושבים סביב פלאפון להזמנות : 0545729258. מינימום להזמנות 4 מנות.

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe1370.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון