נכתב על ידי: שף יעקב
תאריך: 06/02/2012
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


בקערה להכניס את הקמח המלח והחמאה הקרה ולהתחיל ללוש בעזרת הידיים, להוסיף את המים וללוש עד שמתקבל בצק רך וגמיש, להכין גליל מהבצק לחתוך ל-2 לשטח מעט לעיגול ולסגור בניילון נצמד כל בצק, להכניס למקרר לשעה לפחות בזמן שהבצק מתקרר נכין את המלית, במעט שמן נטגן את הבצלים עד הזהבה ונוסיף את המלח והפלפל  ונניח להצטנן. נטרוף את הביצים וכוס החלב, נוציא אתאחד הבצק מהמקרר ונרדד לעלה בעובי של כחצי ס"מ, נעביר את הבצק לתבנית הקיש ונהדק את הבצק לדפנות התבנית, נחורר בעזרת מזלג את הבצק ונאפה כ-15 דקות בתנור חם בחום של -180 מעלות. נוציא את התבנית ונבנה את הקיש, נפזר באופן שווה את הבצל המטוגן על הבצק, מעל נפזר את האגוזים והגבינה, כך שבכל ביס נטעם מכל המרכיבים, מעל נפזר את הטימין וניצוק בזהירות את החביצה, נכניס לתנור חם בחום של -180 מעלות. נאפה כ-20 עד -25 דקות כך שהחביצה תתיצב, להוציאאת הקיש מהתנור ולצנן כ-15 דקות לפני ההגשה.

בתאבון.


 
אודות המחבר

הכנת תבשילים לפי בקשת הלקוח מכל המטבחים לסופי שבוע  מאזור גדרה ועד קרית מלאכי והמושבים סביב פלאפון להזמנות : 0545729258. מינימום להזמנות 4 מנות.

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe1415.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון