נכתב על ידי: שף יעקב
תאריך: 18/02/2012
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


לתפור את פתח הצוואר ובעזרת חוט התפירה, לקשור את פתחי השוקיים כך שרק פתח הבטן ישאר פתוח למילוי, לאחר מכן להכניס את האורז לסיר עם הרבה מים, אין חשיבות לכמות המים ולבשל ברתיחה כ-10 דקות למצב חצי מבושל, לשפוך את המים ולשטוף במסננת את האורז ולהשאיר ליבוש. במחבת להוסיף 1/4 כוס שמן ולטגן את הבצלים עד שקיפות ולהוסיף את הגזר ולהמשיך לטגן עד שהבצל מזהיב קלות ,לכבות את האש ולהעביר לקערה גדולה, להוסיף את האורז ומעל את גריסי הפנינה והפטרוזיליה לתבל במלח ופלפל ולערבב היטב, למלא את העוף בכל החללים היטב ולתפור את פתח המילוי. עכשיו נבנה את הסיר, נשמן מעט את תחתית הסיר ונניח את תפו"א החתוכים, מעל נפזר את יתרת התערובת של המילוי, נניח על האורז את הבצל השלם והשום, נניח את העוף ומסביב את תפו"א הקטנים והביצים ומעל את הקישקע, נוסיף את התבלינים והסילאן ומים עד כ-4 ס"מ מעל. נבשל ברתיחה את החמין חצי שעה ונעביר לתנור מחומם ל-100 מעלות למשך הלילה ועד שאוכלים.

בתאבון.


 
אודות המחבר

הכנת תבשילים לפי בקשת הלקוח מכל המטבחים לסופי שבוע  מאזור גדרה ועד קרית מלאכי והמושבים סביב פלאפון להזמנות : 0545729258. מינימום להזמנות 4 מנות.

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe1419.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון