נכתב על ידי: אופיר
תאריך: 29/12/2014
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


בקערת המיקסר מניחים את החומרים היבשים יחד ומערבבים קלות.
בכלי נפרד מניחים את החלב או המים יחד עם השמרים, הדבש, החמאה והביצים ומערבבים קלות.
מוסיפים את הנוזלים לחומרים היבשים שבמיקסר תוך כדי הפעלה איטית.
כאשר התערובת מתחילה להתאחד מעלים את המהירות ולשים עד לקבלת בצק אחיד, חלק ודביק.
מכסים את הקערה במגבת לחה ומניחים במקום חמים כחצי שעה, להתייצבות ותפיחה.
בידיים מקומחות מעבירים את הבצק למשטח מקומח, או למשטח סיליקון.
מרדדים את הבצק למלבן בעובי של כחצי סנטימטר.
מורחים את השוקולד בנדיבות לפי הטעם, ומגלגלים את הבצק למעין רולדה.
חותכים את הרולדה במרכזה לאורך, וכורכים את הבצק סביב עצמו לקבלת הצורה של הקראנץ.
מתפיחים במקום חמים ולח כשעה עד שהבצק מאוד תפוח ואוורירי.
מברישים את הקראנץ בביצה טרופה ואופים כחצי שעה בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
מומלץ לחמם מעט לפני ההגשה.

המתכון נילקח מאתר "המאפים של תמר" בכתובת קראנץ שוקולד ללא גלוטן

חנות אינטרנט ל- מאפים ללא גלוטן

 


 
אודות המחבר
המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe1523.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון