נכתב על ידי: שף דויד בן אבו<<<.חבר בהתאחדות השפים והקונדיטורים
תאריך: 09/11/2009
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


שמים את השמרים בכוס. מוסיפים 1 כף סוכר  ומכסים במים פושרים  משהים לתסיסה כ- 10 דקות.

מנפים לקערה רחבה את הקמח. צרים גומה. יוצקים לגובה את השמרים התוססים.

מוסיפים את יתר המרכיבים. לשים ומעבדים היטב לבצק גמיש הנפרד מדפנות הקערה.

מקמחים קלות את פני הבצק. מכסים במגבת מטבח ומשהים בפינה חמימה להתפחה של כשעה.

מקמחים קלות שטח עבודה. בעזרת מערוך מרדדים את הבצק לעלה גדול בעובי של כ- 2 ס"מ. קורצים עיגולים צפופים בעזרת כוס רגילה. משמנים קלות את פני הסופגניות, למניעת התייבשות ורצוי גם לכסות אותן ברדיד ניילון . להתפחה נוספת כ- 20 דקות..בשלב. זה הסופגניות מוכנות לטיגון.

שמים  שמן לסיר טיגון {רצוי סיר עמוק} מחממים את השמן. מקפידים על חום בינוני, במשך הטיגון, למניעת השחמה  של הסופגניות.

מטגנים כל סופגניה משני צידיה. מעבירים את הסופגניות המוכנות למגש מרופד בנייר סופג. הגישי חם.

למילוי והזרקה של הריבה.....

   ממלאים מזרק בעל פייה צרה וארוכה בריבה. מזריקים לתוך כל סופגניה מוכנה כמות קטנה של ריבה.

לשידרוג הציפוי  ניתן לצפות עים שקולוד.אבקת סוכר או כול ציפוי כיד הדימיון ...חג שמח וטעים


 
אודות המחבר

חוגי בית לבשלניות מתחילות  

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe348.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון