נכתב על ידי: שף דויד בן אבו<<<.חבר בהתאחדות השפים והקונדיטורים
תאריך: 14/11/2009
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


 משרים את גרגירי החומוס ליליה שלם

משרים את האפונה כ3 שעות לפני הבישול

: מסננים את החומוס.  ומבשלים כשעה-שעה וחצי, או עד שגרגרי החומוס מתרככים. מסננים.

, בסיר נפרד, מחממים את  השמן  מוסיפים את הדלעת, הגזר ותפוחי האדמה ומטגנים תוך ערבוב כמה דקות. מוסיפים פנימה את האפונה.לאחר שסיננו אותו במסננת והעדשים . מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומבשלים כשעה-שעה וחצי, עד שכל הירקות  רכים מאוד. מוסיפים פנימה את החומוס המסונן ומערבבים. מועכים את הירקות בעדינות – במועך ..........לא במיקסר או  מוצר חשמלי

 בקערית נפרדת, מערבבים את המים הקרים והקמח, עד שהקמח נמס היטב במים ואין גושים. מוסיפים לסיר, תוך ערבוב נמרץ, עד שאין גושים, מוסיפים פנימה את כל התבלינים, טועמים ואם צריך מוסיפים תיבול לפי הטעם. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה בלי לערבב, כרבע שעה נוספת.

מומלצץ.....לשים בכול צלחת מעט איטריות ולסחוט טיפה או שניים ממיץ הלימון


 
אודות המחבר

חוגי בית לבשלניות מתחילות  

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe357.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון