נכתב על ידי: יוני שרמן
תאריך: 19/11/2009
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


1. מחממים תנור ל – 170 מעלות.
2. ממיסים במיקרוגל שוקולד עם חמאה, חלב, דבש ומלח. מוסיפים אייריש קרים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.
3. מקציפים שמנת מתוקה לקצפת רכה ומעבירים לכלי אחר.
4. בקערת המיקסר הנקייה מקציפים את הביצים (ללא הפרדה) והסוכר במשך 5 דקות במהירות גבוהה.
5. מאחדים בין תערובת השוקולד והביצים בתנועות קיפול.
6. מוסיפים את הקצפת ומקפלים בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
7. יוצקים לתבנית משומנת ומניחים בתוך תבנית נוספת שמכילה אותה בנוחות. יוצקים לתבנית הגדולה מים רותחים עד כדי מחצית גובה דפנות התבנית הפנימית. אופים כ – 40 דק`  עד שפני העוגה נסדקים מעט.
8. מוציאים מאמבט המים ומצננים לחלוטין בתבנית מחוץ לתנור. במהלך הקירור העוגה תאבד מנפחה, וזה בסדר. מעבירים למקרר לשעתיים על מנת להקל על הפריסה (מומלץ לקרר למשך לילה).


 
אודות המחבר

יוני שרמן - קייטרינג חלבי

מתמחה באירועי גורמה חלביים וקייטרינג חלבי.

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe374.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון