נכתב על ידי: יוני שרמן
תאריך: 02/12/2009
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


אז קודם כל החומוס מושרה לילה (ועוד כמה שעות לא יזיקו) והמים מוחלפים פעמיים.
בסיר גדול עם הרבה מים מרתיחים את החומוס ומוציאים את הקצף,
מוסיפים בזמן הרתיחה 2 כפיות אבקת סודה לשתיה (להיזהר שלא יגלוש)
ממשיכים לבשל על אש בינונית שהמים יבעבעו קלות במשך שעה וחצי , עד שהגרגרים נמסים בין האצבעות כמו חמאה.
להעביר את הגרגרים למעבד מזון עם חצי כוס מים ולטחון,
אם יבש מידי להוסיף עוד מים,
העיסה אמורה להיות דלילה אבל לא מימית.
להוסיף את הטחינה לאט לאט עד שהחומוס מלבין ומסמיך מעט,
להוסיף כפית מלח וכפית שטוחה.
טועמים ומתקנים אם צריך.


 
אודות המחבר

יוני שרמן - קייטרינג חלבי

מתמחה באירועי גורמה חלביים וקייטרינג חלבי.

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe409.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון