נכתב על ידי: מולי יובל אור
תאריך: 24/02/2009
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


שוטפים ומייבשים את הפרגיות.

המילוי:

בסיר-מטגנים את האורז בשמן זית-עד שמתחמם,

מוסיפים בזהירות מים רותחים וכפית שטוחה של מלח גס.

מכסים ומבשלים שבע דקות,

מסירים מהאש.

אם נשארו מים-שופכים אותם,משאירים את הסיר מכוסה .

מטגנים במחבת בצל עד להזהבה,

מוסיפים את השום ומטגנים עוד כמה שניות-להיזהר שלא יישרף !

מוסיפים את תערובת הפירות היבשים,ממליחים בעדינות ומפלפלים,

מקפיצים כדקה ומסירים מהאש,מוסיפים את הצנוברים.

מערבבים את כל התערובת עם האורז.

הפרגיות:

מערבבים את היין הלבן והדבש עד שמתאחדים,

מוסיפים תוך כדי ערבוב את שמן  הזית.

מושחים את הפרגיות עם הרוטב- מבפנים ומבחוץ.

את שארית הרוטב שומרים.

ממלאים את הפרגיות בתערובת האורז,

מניחים על תבנית משומנת בשמן זית.

אופים כשעה-שעה ורבע  ב-180 מעלות.

במהלך הבישול-

חוזרים ומושחים את הפרגיות ברוטב ובמיצי הבישול.

אחרי כחצי שעה הופכים את העוף וממשיכים לאפות עוד כחצי שעה .

בתיאבון!!!


 
אודות המחבר

מולי יובל אור הוא השף והשותף(ביחד עם אשתו האהובה מיכל)של קייטרינג מולי ומיכלקייטרינג שמתמחה באוכל כפרי בסגנון טוסקאני.

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe41.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון