נכתב על ידי: שף דויד בן אבו<<<.חבר בהתאחדות השפים והקונדיטורים
תאריך: 16/01/2010
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


אופן הכנת הבצק ממיסים את השמרים ב-רבע  כוס מים פושרים ומעמידים במקום  חמים ל-10 דקות או עד שנוצרות בועות. מנפים את הקמח והמלח לתוך קערה גדולה. צרים גומה במרכז ומוסיפים את השמן ואת תערובת השמרים. מערבבים את הבצק ומוסיפים בהדרגה את יתר המים הפושרים בוחשים עד אשר נוצר בצק רק. לשים את הבצק עד שהוא ניתק מדפנות הקערה. מכסים במגבת ומעמידים במקום חם לשעה. לאחר ההתפחה , ללוש שוב את הבצק , ליצור כ-20 לחמניות מאורכות ולהניחן , על משטח מקומח, להתפחה נוספת. מחממים את השמן בסיר עמוק ומטגנים בו את הלחמניות.   חוצים את הלחמניות המטוגנות לאורכן וממלאים בתערובת או בכל סוג מחומרי המלית בזה אחר זה.

מגישים חם או קר.

 

הכנת  המלית

בסיר עם מים מבשלים את תפחי האדמה יחד עם הביצים כ-25 דקות.

קולפים את תפוחי האדמה והביצים. חותכים את תפוחי האדמה, הביצים המלפפונים והפלפלים לרצועות.

קוצצים את הזיתים. מפוררים את הטונה, מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה או פשוט מניחים כל סוג בקערית נפרדת.


 
אודות המחבר

חוגי בית לבשלניות מתחילות  

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe464.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון