נכתב על ידי: שף דויד בן אבו<<<.חבר בהתאחדות השפים והקונדיטורים
תאריך: 05/06/2010
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


משתמשים בעלי גפן המשומרים במי מלח, שמים אותם בקערה גדולה ויוצקים עליהם מים רותחיל. יש לוודא שהמים יחדרו היטב בין כל השכבות ולהניח לעלים לשהות בהם כ-20 דקות. שורים במים קרים טריים, מסננים שנית ושוב חוזרים על התהליך, כך יורחק עודף המלח.
אם משתמשים בעלי גפן טריים, מרככים אותם בהטלתם - אחדים בכל פעם - לתוך מים רותחים למשך דקות אחדות, עד שהם מתרככים.
שורים ורוחצים את האורז במים רותחים ואחר כך שוטפים אותו במי ברז קרים. בקערה גדולה מערבבים את האורז עם הבשר, העגבניה הקצוצה, בצל, פטרוזיליה, סלרי, מלח, פלפל. מוסיפים 2 כפות או יותר רסק עגבניות לטעם יווני אופייני.
מניחים על הצלחת עלה גפן אחד, צרו המשורג כלפי מעלה. מניחים כפית גדושה מן המלית במרכז העלה, סמוך לקצה הגבעול. מקפלים את הצד הגבעול מעל המלית, אחר כך מקפלים את הצדדים לעבר האמצע ומגלגלים כעין סיגריה קטנה. מהדקים קלות בכף יד. ממלאים באותו אופן את יתר העלים.
מרדפים קרקעית של סיר גדול בשכבה של פרוסות עגבניה או בעלי גפן שנשארו, כדי שהעלים הממולאות לא ייידבקו אל הסיר וייחתכו. דוחסים פנימה את העלים הממולאות בשכבות צפופות, תוחבים פה ושם חתיכות שום קטנות אל ביניהם. יוצקים מלמעלה מיץ לימון ומוסיפים כ- 3/4 כוס מים. יש המערבבים מעט זעפרן עם המים כדי להעניק גוון צהוב חייור למלית המבושלת, אך זה אינו נחוץ. מבשלים על להבה קטנה מאוד, לפחות שעתיים, או עד שיתרככו, וכל זמן מוסיפים מים במקום אלה שנספגו בבישול.


 
אודות המחבר

חוגי בית לבשלניות מתחילות  

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe671.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון