חפש מתכונים:       
שלום אורח
14.11.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

עלי גפן ממולאים

רמת קושי:   בינוני
משך ההכנה:   שעתיים עד שלוש
מתאים ל:   20 מנות
 
רכיבי המתכון:

250 גרם עלי גפן
0.5 כוס אורז
250גרם בשר בקר טחון
1 עגבניה קלופה וקצוצה
1 בצל
5 כפות פטרוזיליה קצוצה דק
3 כפות סלרי קצוצה דק
מלח + פךפל
2 כפות רסק עגבניות (לא הכרחי)
2 עגבניות פרוסות (לא הכרחי)
2 שיני שום, חתוכות לחצאים
מיץ מלימון אחד



אופן ההכנה:

משתמשים בעלי גפן המשומרים במי מלח, שמים אותם בקערה גדולה ויוצקים עליהם מים רותחיל. יש לוודא שהמים יחדרו היטב בין כל השכבות ולהניח לעלים לשהות בהם כ-20 דקות. שורים במים קרים טריים, מסננים שנית ושוב חוזרים על התהליך, כך יורחק עודף המלח.
אם משתמשים בעלי גפן טריים, מרככים אותם בהטלתם - אחדים בכל פעם - לתוך מים רותחים למשך דקות אחדות, עד שהם מתרככים.
שורים ורוחצים את האורז במים רותחים ואחר כך שוטפים אותו במי ברז קרים. בקערה גדולה מערבבים את האורז עם הבשר, העגבניה הקצוצה, בצל, פטרוזיליה, סלרי, מלח, פלפל. מוסיפים 2 כפות או יותר רסק עגבניות לטעם יווני אופייני.
מניחים על הצלחת עלה גפן אחד, צרו המשורג כלפי מעלה. מניחים כפית גדושה מן המלית במרכז העלה, סמוך לקצה הגבעול. מקפלים את הצד הגבעול מעל המלית, אחר כך מקפלים את הצדדים לעבר האמצע ומגלגלים כעין סיגריה קטנה. מהדקים קלות בכף יד. ממלאים באותו אופן את יתר העלים.
מרדפים קרקעית של סיר גדול בשכבה של פרוסות עגבניה או בעלי גפן שנשארו, כדי שהעלים הממולאות לא ייידבקו אל הסיר וייחתכו. דוחסים פנימה את העלים הממולאות בשכבות צפופות, תוחבים פה ושם חתיכות שום קטנות אל ביניהם. יוצקים מלמעלה מיץ לימון ומוסיפים כ- 3/4 כוס מים. יש המערבבים מעט זעפרן עם המים כדי להעניק גוון צהוב חייור למלית המבושלת, אך זה אינו נחוץ. מבשלים על להבה קטנה מאוד, לפחות שעתיים, או עד שיתרככו, וכל זמן מוסיפים מים במקום אלה שנספגו בבישול.

 

תגיות המתכון: עלי גפן ממולאים


 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:

 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת שף דויד בן אבו<<<.חבר בהתאחדות השפים והקונדיטורים

כמידי שנה כבר כ2 עשורים ממשיכים במסורת להזמנות ומשלוחיםדויד0547997478






סלט טונה מיוחד אהבתי למטבח מובילה אותי לנסות ניחוחות וטעמים נפלאים

מתכונים נוספים בנושא ממולאים - שונות

מאת: שף יעקב ממולאים - שונות25/01/123290 צפיות
מנה לכרובית אפוייה בתוספת גבינות ותבלינים החיבור בין הכרובית והגבינות נותנת מנה מאוד טעימה

מאת: שף יעקב ממולאים - שונות25/01/125266 צפיות
מתכון לכרובית שלמה במילוי בשר מעוד חגיגית ומרשימה והטעם מדהים

מאת: שף יעקב ממולאים - שונות02/12/114455 צפיות
עלי גפן ממולאים בניחוח בשר טלה מעדן אמיתי

מאת: אמיר רוזןממולאים - שונות08/06/114897 צפיות
תחילת הקיץ, הכרמים מתחילים ללבלב, זה הזמן הכי טוב לקטוף אותם... עלי הגפן הצעירים והירקרקים.. לפני הריסוסים וההדברות, לפני צלקות השמש.. לקטוף ולמלא.קצת מטיש, אבל שווה כל דקה של עבודה..יש מספר דרכים למלא ולהגיש, אצלנו הכי אוהבים הנוסח הזה. ללא בשר, חמצמץ מעט, וקריר.

מאת: שף יעקב ממולאים - שונות31/03/1111509 צפיות
מנת ממולאים מן המטבח העיראקי

מאת: שף יעקב ממולאים - שונות27/01/1111593 צפיות
המנה הכי מפורסמת במטבח הרומני במקור משתמשים בעלי כרוב כבוש אך אנו נכין מכרוב רגיל למי שמצליח להשיג כרוב שלם כבוש אז הכי מומלץ


 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported