נכתב על ידי: שף דויד בן אבו<<<.חבר בהתאחדות השפים והקונדיטורים
תאריך: 03/07/2010
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


כמות: 25 כדורים בגודל פלאפל
תחילה מבשלים את הבטטות
מקלפים ומרתיחים אותם בדיוק ל-10 דקות.
סוגרים להבה ומשאירים במים עד שיתקררו . מסננים.

מצרכים בקערה:
800 גרם בטטות (2 גדולות או 6 קטנות) מעוכות ביד אחרי הבישול
ביצה
3/4 כוס פתיתי תפוחי אדמה
(פתיתי /שביבי תפוחי אדמה מוצאים בשוק, בחנות התבלינים והקיטניות) 

כף רוטב צ'ילי מתוק
בצל גדול קצוץ מטוגן בכפית אחת של שמן עד להזהבה
כפית טחינה גולמית
פטרוזיליה יבשה או טרייה קצוצה דק
מלח ופלפל  לטעום ולהוסיף בהתאם לטעמכם האישי.
מערבבים עם היד לעיסה ד ב י ק ה . מכינים כדורים בגודל פלאפל.

משמנים ניר אפיה ומסדרים את הכדורים
מרססים על הכדורים מעט שמן ומפזרים פירורי לחם מוזהבים/פנקו
אופים בחום 175 20-25 דקות
בעזרת כפית הופכים את הכדורים ומרססים אותם שוב במעט שמן.
מפזרים עוד פירורי לחם/פנקו ומשחימים קלות עוד 20 דקות

 טחינה מתובלת להוסיף כרוטב


 
אודות המחבר

חוגי בית לבשלניות מתחילות  

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe694.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון