נכתב על ידי: שף יעקב
תאריך: 10/07/2010
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


להשרות את גרגירי החומוס עם שקית אחת של אבקת אפייה כ- 12 שעות . לאחר מכן לשטוף את גרגירי החומוס ולבשל ברתיחה כשעה וחצי עם שקית אבקת האפייה שנייה . לבדוק שהגרגירים הופכים למחית במגע יד . במעבד מזון להכניס את השום והפלפל החריף להפעיל את המעבד ולרסק את השום והפלפל . להוסיף את גרגירי החומוס , מי הבישול , מיץ לימון והמלח ולעבד את החומוס למחית חלקה ודלילה . אם יש צורך להוסיף מיץ לימון / מי בישול ע"פ הטעם האישי .להעביר לכלי גדול להוסיף את הטחינה , לערבב היטב ולתקן תיבול . מכמות זו נוצרת שני קילו חומוס מוכן . נשמר במקרר כ - 10 ימים.  ויום למחרת הכנת החומוס הוא מתייצב .

בעת בישול גרגרי החומוס יש להסיר בעזרת כף רשת את קליפות גרגרי החומוס שצפים תוך הבישול.


 
אודות המחבר

הכנת תבשילים לפי בקשת הלקוח מכל המטבחים לסופי שבוע  מאזור גדרה ועד קרית מלאכי והמושבים סביב פלאפון להזמנות : 0545729258. מינימום להזמנות 4 מנות.

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe707.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון