נכתב על ידי: גיא אפרתי
תאריך: 18/11/2010
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


שוטפים טוב טוב את העגבניות,המלפפונים , הגמבה ואת הפטרוזיליה שמים אותם על הקרש חיתוך וחותכים אותם דק. אחרי שמסיימים שמים אותם(הירקות) בתוך צלחת הגשה יפה ונותנים להם לנוח.

שהירקות נחים בצלחת חותכים לחם לריבועים שמים את הלחם בתוך קערה שמים פטרוזיליה  קצוצה לפי הטעם ומלח גם לפי הטעם ופלפל גרוס גם לפי הטעם אחרי כל זה שמים שמן זית על כל התערובת  מערבבים את התערובת בכף ונותנים לזה לנוח דקה, בנתיים שהלחם נח מוציאים מחבת לגז (אין צורך בשמן על המחבת כי השמן שיש בלחם מספיק) מחממים את המחבת לחום בינוני בודקים שהמחבת חמה שהיא חמה שמים את הלחם ואם שומעים את הרעש של החיבור בין הלחם למחבת(רששש) אז יודעים שזה היה זמן טוב להכניס את הלחם.בודקים כל הזמן מה עם הלחם מדי פעם להקפיץ אותו עם המחבת שיקח אוויר וגם יהתהפך לצד השני שלו. בזמן שהלחם מתחממם (עד שהוא זהוב לא יותר), מתבלים את הסלט שמים מלח ופלפל גרוס לפי הטעם ולפני השמן זית שמים לפי הטעם לימון  לבסוף שמים שמן זית. אחרי כל התיבול הזה מוציאים את הלחם מהגז ושמים אותו פשוט על הסלט.

מי שרוצהה יכול להוסיף את שארית הפטרוזיליה הקצוצה לסלט ממש לפני ההגשה.

אני מזכיר לכם שיש גם פטרוזילה בלחם שטיגנו.

מתכון בטוח וטעיםם בתיאבוןן.......!!!!


 
אודות המחבר
המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe973.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון