נכתב על ידי: אפרת בן ארי
תאריך: 23/11/2010
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


מתכון: גראטן בטטות ולפת

רכיבים:

3 לפת פרוסה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ

3-4 בטטות פרוסות בעובי הנ"ל

50 גרם חמאה

לבשל את פרוסות הלפת במים רותחים 5 דקות ולסנן.

בעדינות לערבב עם פרוסות הבטטה.

בתבנית: להניח שכבה אחת ממחצית כמות הירקות (בטטה-לפת) ולפזר מחצית מן החמאה.

לתבל בטרגון מלח ופלפל ולכסות בשכבת פרמזן.

להניח שכבה נוספת מן הירקות-  לכסות בפירורי לחם ולפזר בצדדים את השמנת המתוקה.

מלמעלה - שארית החמאה ופרמזן.

לאפות עד להשחמה - בערך חצי שעה.

ניתן להכנה יום יומיים מראש ולחמם בתנור.


 
אודות המחבר
המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe979.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון