נכתב על ידי: Ananda
תאריך: 03/03/2009
בחזרה למתכון

הדפס את המתכון


שמים תרד במים רותחים עד להתרככות. כשרך מרסקים בבלנדר. מטגנים בסיר בצל עד השחמה עם גהי או בשמן רגיל, מוסיפים גאראם מסאלה, כמון, ג'ינג'ר, שום, שאטה, כורכום וכוסברה. מוסיפים את העגבנייה ונוזלי התמרהינדי, ממשיכים לבשל כ-5 דקות. מוסיפים את התרד ומערבבים. בנפרד מטגנים את הפניר בזהירות שלא יתפרק עד להשחמה (אפשר להשתמש במקום הפניר בטופו). מערבבים בניהם בזהירות. אופן ההכנה של הפניר: מרתיחים 1 ליטר חלב (לפחות 3% אחוזי שומן). מסירים מהאש ומוסיפים מיץ מלימון אחד (בשום פנים ואופן לא משומר). מרתיחים שוב ומבשלים תוך בחישה מתמדת עד שהחלב נקרש. יוצקים את הבלילה לתוך בד המונח בתוך מסננת. אוספים את פינות יריעת הבד ולוחצים את הצרור בעדינות כדי להוציא את הנוזלים מהחלב שנקרש. מעצבים את הצרור לצורת קובייה. שמים על הקובייה קרש חיתוך או צלחת כבדה ומניחים לשעתיים.  הערות- למתכונים נוספים גלשו באתר שלנו- www.ananda.co.il    


 
אודות המחבר

באננדה (אושר בהודית) יוצרים עבורכם ערבי אירוח בסגנון אתני המשלבים תרבות, מוסיקה ואוכל הודי אותנטי, המקנים לאירועים אווירה קסומה ונינוחה. חשוב לנו להתאים את האירוע לפי רצונכם וטעמכם ולכן אנו מציעים מגוון אפשרויות לערב מיוחד באווירה ייחודית- קייטרינג לאירועים, סדנאות בישול הודי, הופעות אתניות של מיטב האומנים, סדנאות מוסיקה, שיתופי פעולה עם מגישי יוגה, יוגה צחוק, מדיטציה, הרצאות על הודו ותרבותה. אנו עורכים מסיבות פרטיות ועסקיות, ימי הולדת, מסיבות רווקות, מפגשי חברה ומסיבות קוקטייל. אנחנו באננדה דואגים גם לאווירה האתנית- כל הציוד וכלי ההגשה הם אוריינטליים ומקוריים מהודו- סכו"ם, צלחות, כוסות; כלי אווירה- בדים, קטורת, מוסיקת רקע ונרות. פרטים נוספים עלינו, המלצות, תמונות, מתכונים ועוד, אתם מזומנים לגלוש באתר שלנו -  www.ananda.co.il

המתכון הודפס מאתר - מתכונלה - ספריית המתכונים של ישראל - http://www.matkonela.co.il
http://www.matkonela.co.il/Recipes/Recipe81.aspx
בחזרה למתכון המקורי

הדפס את המתכון