1. בקערת מערבל מרכיבים את וו הלישה ומערבלים במהירות נמוכה את כל החומרים, למעט החמאה והמלח.
2. כאשר כל החומרים מתאחדים והבצק נהיה חלק, מוסיפים בהדרגה קוביה אחר קוביה, תוך ערבול איטי, את החמאה.
3. לאחר שכל החמאה התמזגה בבצק, מוסיפים את המעט מלח, מערבבים למספר שניות ספורות ומפסיקים את הערבול. (המטרה היא להמנע מחימום הבצק כתוצאה מן הערבול).
4. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, עוטפים בנייר נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה.
5. מכינים את המלית- מערבבים את כל חומרי המלית יחדיו בקערה.
6. מוציאים מן המקרר את הבצק. אם רוצים שתי עוגות יש להוציא את שני כדורי הבצק. אם מעוניינים בהכנת עוגה אחת, השתמשו רק בכדור בצק אחד. על משטח מקומח היטב, מרדדים את הבצק לצורה מלבנית בגודל של 20 על 35 לערך.
7.מורחים ממלית הגבינה בנדיבות על המלבן כולו. מגלגלים לצורת גליל דק ולאחר מכן לצורת שבלול ומניחים בתבנית עגולה משומנת קלות. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
8. מניחים לבצק לתפוח במשך שעה. לאחר ההתפחה מכניסים לאפייה של 35 דק' או עד שהעוגה מקבלת גוון זהוב.
חג שמח ובתאבון!
מתכון זה לעוגת גבינה באדיבות אתר שמרית- http://www.shimrit.co.il/?CategoryID=163&ArticleID=223