חפש מתכונים:       
שלום אורח
17.11.2019
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

מתכון לעוגת גבינה מושלמת

מאת: מגי הילנדרגבינות לבנות07/05/2015703 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   בינוני
משך ההכנה:   שעה עד שעתיים
מתאים ל:   13 מנות
 
רכיבי המתכון:

- 2 תבניות קפיץ עגולות בקוטר 20''
- 560 גר' קמח (כ-4 כוסות) לבן או תופח
- שקית או קוביית שמרים טריים
- 1/2 שקית משפר אפייה של שמרית (אם משתמשים בקמח תופח לא חייבים את משפר האפייה)
- 100 גר' סוכר (כ-חצי כוס)
- 75 גרם חמאה חתוכה לקוביות בטמפ' של 25 מעלות
- 2 ביצים
- 160 מ"ל חלב (קצת יותר מחצי כוס)
- חצי כפית מלח
- כפית תמצית וניל
- כפית קליפת לימון מגוררת

מרכיבים למלית העוגה:
- 500 גר' גבינה בעלת אחוז 1-3% שומן
- 1 כף קורנפלור (קמח תירס)
- 1 ביצה
- 200 גר' סוכר (כ-1 כוס)
- 2 כפות צימוקים בהירים
- קליפת לימון מגוררת מחצי לימון



אופן ההכנה:

1. בקערת מערבל מרכיבים את וו הלישה ומערבלים במהירות נמוכה את כל החומרים, למעט החמאה והמלח.

2. כאשר כל החומרים מתאחדים והבצק נהיה חלק, מוסיפים בהדרגה קוביה אחר קוביה, תוך ערבול איטי, את החמאה.

3. לאחר שכל החמאה התמזגה בבצק, מוסיפים את המעט מלח, מערבבים למספר שניות ספורות ומפסיקים את הערבול. (המטרה היא להמנע מחימום הבצק כתוצאה מן הערבול).

4. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, עוטפים בנייר נצמד ומכניסים למקרר למשך לילה.

5. מכינים את המלית- מערבבים את כל חומרי המלית יחדיו בקערה.

6. מוציאים מן המקרר את הבצק. אם רוצים שתי עוגות יש להוציא את שני כדורי הבצק. אם מעוניינים בהכנת עוגה אחת, השתמשו רק בכדור בצק אחד. על משטח מקומח היטב, מרדדים את הבצק לצורה מלבנית בגודל של 20 על 35 לערך.

7.מורחים ממלית הגבינה בנדיבות על המלבן כולו. מגלגלים לצורת גליל דק ולאחר מכן לצורת שבלול ומניחים בתבנית עגולה משומנת קלות. מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

8. מניחים לבצק לתפוח במשך שעה. לאחר ההתפחה מכניסים לאפייה של 35 דק' או עד שהעוגה מקבלת גוון זהוב.

חג שמח ובתאבון!

מתכון זה לעוגת גבינה באדיבות אתר שמרית- http://www.shimrit.co.il/?CategoryID=163&ArticleID=223

 



 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:
 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת מגי הילנדר

מתכונים נוספים בנושא גבינות לבנות

מאת: גבינות מהלב-גדיגבינות לבנות13/12/122288 צפיות
זה אחד המתכונים האהובים עלינו.עלי הבלינצ'ס רכים וריחניים והמילוי טעים במיוחד. שידרוג: אם מכינים גבינה לבנה בבית טעים וזול יותר.

מאת: מילי שחףגבינות לבנות07/05/0916230 צפיות
בלינצס (שנקרא גם חביתיות) מזכיר לי את מחוז ילדותי. אין כמו בלינצס טעים ומתקתק. לפי דעתי זה שווה כל השקעה... טעמתי את הבלינצס הזה אצל אסנת חברתי, ומיד יישמתי...

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported