חפש מתכונים:       
שלום אורח
23.07.2019
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

לחם מאפייה

מאת: Calaoraלחם לבן01/06/20132496 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   בינוני
משך ההכנה:   שעתיים עד שלוש
מתאים ל:   20 מנות
 
רכיבי המתכון:

קילו קמח לבן רגיל או שטיבל אפשרי ומומלץ.
3 כפיות שמרים יבשים.
2 וחצי כוסות מים.
כף שטוחה מלח.



אופן ההכנה:

א.לשים בקערה גדולה שנוחה ללישה את הקמח ואת השמרים ולערבב עם כף לפיזור אחיד של השמרים בקמח.ב.להזרים לסריגין את המים לקערה תוך כדי לישה.ג.אופך הלישה :תנועת כיבוס ואיסוף ,אין ללוש את הבצק בקדחתנות איננו רוצים להפעיל את הגלוטן שבקמח כבר בהתחלה.אנחנו רוצים לחם אוורירי קרנצי ולא דחוס.לא נורא אם הבצק דביק ונדבק לידיים כך הוא אמור להיות להמשיך ללוש. אם רוצים לשחרר את הבצק מהידיים עוצרים ובוזקים קמח על היד העובדת ומשפשפים כמובן לא על הבצק אלא בקערה אחרת ואת החתיכות ששיחררנו מנערים ומחזירים לבצק. ממשיכים ללוש כ-5 דקות.ד.אחרי השלב הראשוני של הלישה מוסיפים את המלח חשוב מאוד להקפיד על כלל זה ולא להעניס את המלח לפני כן.המלח גורע מעבודת השמרים ולכן לא נכנס לבצק בהתחלה.ה.ממשיכים ללוש עוד דקה ומורידים את הבצק על משטח עבודה וממשיכם ללוש,אפשר לבזוק מעט קמח על המשטח בכדי לעבוד יותר חלק וקל.סך הכל לישה מההתחלה  כ- 10 דקות.הבצק נעשה אלסטי נעים וחלק.ו.בוזקים על הקערה שלשנו בה מעט קמח ומחזירים את הבצק לתוכה ומכסים במגבת. מניחים את הבצק במקום בטוח ולא קריר  למשך שעה ורבע להתפחה.אחרי ההתפחה הראשונה קודם מדליקים את התנור לחום 230 מעלות.בוזקים מעט קמח על משטח עבודה ומוציאים את הבצק על המשטח ולשים עוד דקה בכדי להוציא אוויר מהבצק.השלב הבא לחתוך את הבצק לשניים ולעשות צורת כיכר לחם עגולה או מלבנית מכל חצי להניח כיכר לחם אחד על גבי נייר אפייה שנבזק במעט קמח.את הכיכר שאנו נאפה קודם נניח כבר על תבנית מרופדת בנייר אפייה עם מעט קמח על הנייר.מניחים לעוד כחצי שעה להתפחה נוספת לפני אפייה. התנור צריך להיות חם מראש 230 מעלות האפייה נעשית באמצע התנור כמו שאופים עוגות .למלא כלי קיבול או תבנית במיים ולהניח את התבנית בתחתית התנור במרכז זה יספק לחות ללחם הנאפה ויקטין את הסיכוי ואף יבטל את השרפות הלחם בבסיסו. משך האפייה כ-30 עד 35 דקות תלוי בתנור שלכם כאשר אחרי 10 דקות הראשונות לאפייה מורידים את החום ל 210 מעלות.לפני הכנסת כיכר הלחם עושים לו שליץ עם סכין לאורכו של הלחם לא עמוק כמובן. אחרי האפייה מצננים על רשת ואוכלים. בתאבון.   הערה: ניתן להוסיף ללחם כל מה שעולה על רוחכם רק שזה יעשה לפני ההתפחה ובדקה האחרונה ללישה.

 

תגיות המתכון: לחם


 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:
 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת Calaora

מאת: Calaoraמאפים - שונות01/06/131767 צפיות
בייגל שומשום אמיתי

מאת: Calaoraמאפים - שונות01/06/131512 צפיות
בייגל שומשום אמיתי

מתכונים נוספים בנושא לחם לבן

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported