חפש מתכונים:       
שלום אורח
24.01.2019
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

בייגל שומשום

מאת: Calaoraמאפים - שונות01/06/20131678 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   בינוני
משך ההכנה:   שעה עד שעתיים
מתאים ל:   9 מנות
 
רכיבי המתכון:

בצק לחם לבן שפרסמתי,ההבדל שנלוש אותו קצת יותר בכדי יצא יוצר דחוס כ- 4 דקות יותר.
כוס סילאן.
כוס מים.
כף קמח.
שומשום{כמות לכיסוי מלא של הבייגל}



אופן ההכנה:

אחרי שלשנו והתפחנו אנו מדליקים את התנור לחום הכי גבוה בתנור.ביינתיים לפני הורדת הבצק למשטח העבודה נכין את ההשרייה:נשפוך את את כוס הסילאן לקערה בינונית עם המיים ונערבב לאחר מכן נוסיף את כף הקמח ונערבב לתערובת אחידה ללא גושים.על מגש גדול נשפוך את השומשום.חזרנו לבצק לחזור על תהליך לישה של דקה להוצאת אוויר, לחלק את הבצק ל-9 חלקים שווים.כל חלק לגלגל לכדור פחוס מעט .אחרי שסיימנו לקחת כדור רצוי להתחיל מהראשון שגלגלנו מכיבן שהוא הספיק לנוח מעט וכן הלאה הבא בתור,ולחלק לחצי .לגלגל כל חצי לנקניק ארוך לא דק מדיי כמובן ולא ארוך מדי בפרופורציה לגמישותו של הבצק,לקחת קצה אחד של נקניק ולהצמיד לקצה של הנקניק השני וללפף כמו צמה .לקחת את שתי הקצוות של הצמה וליצור מן קשר ולהדק בכדי שבאפייה הבצק ישאר בצורתו ולא יפתח, כך נוצרת צורת הביגללהמשיר כך עד סיום כל  התהליך ושוב מתחילים מהראשון שיצרנו וטובלים אותו במרינדה טוב טוב מרפדים בשומשום ,הרבה שומשום. לא לפחד מהבצק אם הוא קצת מתעוות לעשות את תהליך ההשרייה בעדינות ולהניח על תבנית מרפדת עם מעט קמח על הנייר ולסדר את הבייגל בעדינות .בתבנית אחת של תנור נכנסים ארבעה בייגל ,הבייגל נאפה בחום של 220 עד להשחמה מעט ,באמצע התנור כמו לחם שוב לא לשכוח תבנית בינונית עם מים בכדי לתת לחות לבייגל. לצננן על רשת ולאכול בתאבון.

 

תגיות המתכון: בצק, בייגל


 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:
 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת Calaora

מאת: Calaoraמאפים - שונות01/06/131418 צפיות
בייגל שומשום אמיתי

מאת: Calaoraלחם לבן01/06/132409 צפיות
כל אחד יכול לאפות לחם בבית בתנור הבייתי ,פשוט צריך לעקוב אחרי כללים מסויימים ויוצא לחם מושלם.חשוב להקפיד על סדר הכנסת המרכיבים ואופן לישת הבצק וזמן.בכדי שיצא לחם טוב צריך להקפיד על תנור חם מראש ולחות בתנור.אז בואו נתחיל!

מתכונים נוספים בנושא מאפים - שונות

מאת: המאפים של תמרמאפים - שונות01/10/141986 צפיות
קראמבל היה מאז ומתמיד אחד הקינוחים האהובים עלי. לא מתוק מידי, לא כבד מידי, ומאוד מאוד ורסטילי. אצלנו בבית תמיד יש תפוחים, וכל פעם שמתחשק לי משהו מתוק ומפנק, אני מכינה בזריזות את הקראמבל לקינוח, ועד שמסיימים לאכול הוא כבר אפוי ומוכן.

מאת: Calaoraמאפים - שונות01/06/131418 צפיות
בייגל שומשום אמיתי

מאת: שף יעקב מאפים - שונות03/12/118067 צפיות
הכנת ג'חנון לאפייה בשיטה פשוטה ומאוד מוצלחת כולל הביצים החומות

מאת: שף יעקב מאפים - שונות19/11/112391 צפיות
בייגלעך רומני מתכון מקורי שווה במיוחד ולא מסובך

מאת: שף יעקב מאפים - שונות18/11/112204 צפיות
מתכון לעוגת לחם פודינג מהמטבח האנגלי קלה להכנה ומאוד טעימה

מאת: שף יעקב מאפים - שונות27/02/114487 צפיות
מנת כבדי עוף מתובלים שום, פטרוזיליה וכוסברה מונחים בתוך סלסלאות בצק עלים - מנה מרשימה חגיגית וטעימה במיוחד

מאת: שף יעקב מאפים - שונות11/09/103792 צפיות
מאפה מלווח אפוי בתוספת גבינה בולגרית

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported