חפש מתכונים:       
שלום אורח
25.04.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

עוגה בחושה עם פירות יער ותפוחים

מאת: חגי קורןעוגות פירות13/08/2015994 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   בינוני
משך ההכנה:   שעה עד שעתיים
מתאים ל:   10 מנות
 
רכיבי המתכון:

¾ כוס קמח לבן

¾ כוס קמח מלא

1 כפית א.אפייה מחולקת לשניים

½ כוס סוכר לבן

½ כוס סוכר חום כהה

90 מ"ל שמן קנולה

ביצה טרופה

¾ כוס חלב/ריויון/יוגורט

1 תפוח גרני סמית גדול, קלוף וחתוך לשמיניות ללא הליבה

100 גר'פטל/אוכמניות/תערובת פירות יער/תותים קצוצים – טרי או קפוא ומופשר



אופן ההכנה:
  • בקערה גדולה לערבב את הקמחים עם חצי מכמות אבקת האפייה והסוכר.
  • מוסיפים את השמן אל הקמחים עד שנוצר בצק במרקם פירורי .(דומה לקוסקוס גס)
  • חצי מהבצק דוחסים לשכבה אחידה בתבנית חסינת חום מרופדת בנייר אפייה.
  • אל שארית הבצק מוסיפים את א. האפייה הנותרת הביצה והחלב ומערבבים לבלילה אחידה. (זה לא חייב להיות חלק לגמרי, זה מסתדר בתנור)
  • על הבצק הדחוס בתבנית מסדרים בשורות את פלחי התפוח ומפזרים באקראיות את פירות היער.
  • יוצקים מעל הפירות את הבלילה, ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 למשך 45 דקות.
  • מניחים להצטנן לגמרי, מפזרים א. סוכר וחותכים לריבועים.
  • ניתן להמיר את התפוחים באגסים, אפרסקים משמשים ושזיפים. מה שיש בעונה.
  • אם אין פירות יער, למרות שמומלץ אפילו קפוא, אפשר להמיר בשתי כפות ריבה של פירות יער מפוזרת על הפירות.

  • הכותב הינו בעל אתר מד-הרבל לרכישת תוספי תזונה וויטמינים: md-herbal.co.il

     

    תגיות המתכון: מתכון, עוגת פירות


     
         
         
         
       
     
    אודות הבשלן:
     
         
       
     

    מתכונים נוספים מאת חגי קורן

    מתכונים נוספים בנושא עוגות פירות

     
     
       

    כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
    השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported