חפש מתכונים:       
שלום אורח
25.04.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

מאפה בטטה וגבינות

מאת: אלינוערגבינות מלוחות08/05/20097080 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   קל
משך ההכנה:   בין חצי שעה לשעה
מתאים ל:   12 מנות
 
רכיבי המתכון:

יוגורט 0% שומן
1 שקית קטנה קמח תופח
קורט מלח
200 גר חמאה רכה

1/2 כוס שמנת לקצפת
1 ביצה

מילוי

2 בטטות גדולות מבושלות

מהגבינות שיש בבית. חשוב שגבינה אחת תהיה קצת פיקנטית. אני השתמשתי הפעם ברוקפור, כפיר ו 5%.



אופן ההכנה:

לערבב את מרכיבי הבצק (יוגורט, קמח, מלח וחמאה). לעבד לבצק גמיש. להכניס למקרר  לפחות לשעתיים.   לחמם תנור לחום בינוני (180 מעלות).  לגרר ולערבב את הגבינות.   לחלק את הבצק לשני כדורים. לרדד את הכדור הראשון ולהניח בתבנית פיירקס כתחתית. לשפוך מעל את תערובת הגבינות.   למעוך את הבטטות ולהניח מעל הגבינות.   לרדד את הכדור השני ולהניח מעל הבטטות. להדק היטב את הבצק לתבנית.   לערבב שמנת לקצפת עם ביצה ולשפוך מעל הבצק העליון.   לזרות מעל שומשום.   לאפות כ 40 - 50 דקות.  

 



 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:
 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת אלינוער

מאת: אלינוערעוגות ועוגיות - שונות09/05/098691 צפיות
מי לא זוכר את העוגה של סבתא?!

מאת: אלינוערירקות - שונות09/05/093897 צפיות
אם עד היום לא טעמתם עגבניות ירוקות מטוגנות, מחכה לכם הנאה ענקית. מנה מסורתית של מדינות הדרום בארצות הברית. פרוסות העגבניות טבולות בתערובת חלב. לאחר הטיגון העגבניה פריכה בחוץ ורכה בפנים. תענוג לחיך. ארוחה קלה ומהירה וכמובן טעימה. ממש מעדן. נהדר כמנה ראשונה או כארוחה מלאה ככריך.

מאת: אלינוערעוגות ועוגיות - שונות09/05/097719 צפיות
בחושה, גבוהה, נהדרת

מאת: אלינוערעוגות גבינה09/05/0935974 צפיות
קלה ומהירה. נהדרת גם לטירוני מטבח

מאת: אלינוערבוואריה09/05/0916675 צפיות
בעצמכם לא תאמינו כמה זה קל.המינוס היחידי שיש לבוואריה הזו היא שצריך לחכות כמה שעות עד שתעמוד כמו שצריך. דום!!

מאת: אלינוערבשר בקר09/05/095338 צפיות
מקום שני בתחרות "בשרים"

מאת: אלינוערעוגות תפוחים09/05/097725 צפיות
מומלץ ביותר

מתכונים נוספים בנושא גבינות מלוחות

מאת: גבינות מהלב - גדיגבינות מלוחות12/11/113479 צפיות
אנחנו מלמדים הכנת כמה סוגים של גבינת פטה. גבינת פטה רכה שניתן למרוח על לחם, גבינת פטה במרקם חמאתי, גבינת פטה קשה, גבינת פטה קשה מתפוררת. הפטה ניתן להוסיף לכול מאכל, המליחות והמרקם שלה ישפרו את המתכון.

מאת: אילנהגבינות מלוחות30/08/094304 צפיות
בצק ממולא עם גבינה מלוחה

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported