חפש מתכונים:       
שלום אורח
11.04.2021
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

כתף ממולאת בפיסטוק

מאת: אלינוערבשר בקר09/05/20094672 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   בינוני
משך ההכנה:   שעתיים עד שלוש
מתאים ל:   8 מנות
 
רכיבי המתכון:

כתף ממולא


1.200 ק"ג כתף - לבקש מהקצב שיעשה לכם כיס בכתף




לרחוץ היטב ולהניח במרינדה לכל הלילה.




המרינדה שלי: 2/3 כוס יין (אפילו של קידוש:-) , 1/4 כוס שמן, 3 כפות חרדל, 3 כפות דבש, 2 כפות גרנדין, 2 בצלים מגוררים.



הגיע זמן הבישול. להוציא הבשר מהמרינדה. לנגב קצת עם מגבת מטבח , להניח בקערה רחבה מספיק ול"הטביע" את הבשר בגרנדין לאיזה חצי שעה.




המילוי: 7 שיני שום כתושים, בערך 100 ג` של פיסטוק קלוי ומלוח קצוץ מעורב עם שקדים קלויים קצוצים, חבילה פטרוזיליה קצוצה, כוס פירורי לחם ושלושת רבעי חבילה חמאה מומסת................יאמי. לערבב הכל ביחד. להוציא הכתף מהגרנדין ולמלא את הכיס.





סיימתם? אפשר לתפור את שולי הכיס או לחלופין לסגור עם קסמי שיניים.



אופן ההכנה:
לשפוך לסיר 2-3 כפות שמן , להוסיף מספר עצמות מח ולטגן את הבשר מכל הצדדים. לשפוך לסיר 2 כפות דבש ו- 2 כפות גרנדין. לכסות ולהניח לבשר להתבשל במיצים של עצמו. לאחר כשעה להכניס הסיר לתנור לשעתיים בערך על חום בינוני.   זהו! להגיש עם הרוטב שנוצר.     למנה צדדית קחו שקית תפוחי אדמה קטנים, כאלה שמיועדים למיקרו, הכניסו לסיר עם מלח ובשלו עד רך. הוציאו, שיטפו במים והניחו להתייבש.       במחבת חממו 3 כפות שמן זית, חצי חבילה חמאה וטגנו 2 בצלים פרוסים. הוסיפו את תפוחי האדמה והשחימו קצת. הוסיפו פטרוזילה קצוצה, ערבבו היטב וזהו.   הניחו הבשר בתבנית עם הרוטב ומסביב להניח את תפוחי האדמה או בקערה נפרדת.       אפשר לפרוס את הבשר טרום האכילה או להביא לשולחן כנתח שלם. אפשר לזרות מעל הבשר הפרוס עוד פיסטוק גרוס. ראו תמונה.       יאמי...................  
 



 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:
 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת אלינוער

מאת: אלינוערעוגות ועוגיות - שונות09/05/097903 צפיות
מי לא זוכר את העוגה של סבתא?!

מאת: אלינוערירקות - שונות09/05/093246 צפיות
אם עד היום לא טעמתם עגבניות ירוקות מטוגנות, מחכה לכם הנאה ענקית. מנה מסורתית של מדינות הדרום בארצות הברית. פרוסות העגבניות טבולות בתערובת חלב. לאחר הטיגון העגבניה פריכה בחוץ ורכה בפנים. תענוג לחיך. ארוחה קלה ומהירה וכמובן טעימה. ממש מעדן. נהדר כמנה ראשונה או כארוחה מלאה ככריך.

מאת: אלינוערעוגות ועוגיות - שונות09/05/097078 צפיות
בחושה, גבוהה, נהדרת

מאת: אלינוערעוגות גבינה09/05/0935164 צפיות
קלה ומהירה. נהדרת גם לטירוני מטבח

מאת: אלינוערבוואריה09/05/0915836 צפיות
בעצמכם לא תאמינו כמה זה קל.המינוס היחידי שיש לבוואריה הזו היא שצריך לחכות כמה שעות עד שתעמוד כמו שצריך. דום!!

מאת: אלינוערעוגות תפוחים09/05/096945 צפיות
מומלץ ביותר

מאת: אלינוערממולאים - שונות09/05/096947 צפיות
מתכון לקובה סולת ברוטב דלעת בצורה הפשוטה והקלה ביותר. נסו ותהנו

מתכונים נוספים בנושא בשר בקר

מאת: מוסא קפוןבשר בקר20/09/133826 צפיות
זהו מתכון לכל סוגי הבקר זה יוצא רך מאוד וטעים לוקח מעט זמן עבודה אבל שווה כל רגע

מאת: שף יעקב בשר בקר20/03/124674 צפיות
מנה של חזה בקר בטעם מעושן וציפוי מדהים מומלץ להגשה בערב חג

מאת: שף יעקב בשר בקר03/01/123708 צפיות
פסטרומה מעדן טורקי למי שאוהב בשר מיובש מתאים כאפריטיב וגם לכריכים.

מאת: רועי רונן בשר בקר25/08/114216 צפיות
קדרת בקר בטעמים מתקתקים של סיידר תפוחים.מומלץ להגיש על מצע פירה, פירה בטטה ואורז לבן.

מאת: רות זלמתיבשר בקר26/12/108859 צפיות
צלי בקר ביין אדום מתאים לארוכות רומנטיות.אל תשכחו נרות לאווירה מושלמת !

מאת: שף יעקב בשר בקר11/10/107334 צפיות
תבשיל של בשר עם שעועית אדומה בסגנון מקסיקני

מאת: שף יעקב בשר בקר28/08/1013688 צפיות
נתח בקר מרשים מנה מיוחדת לחג מאוד ייצוגי

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported