חפש מתכונים:       
שלום אורח
04.06.2020
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

לא רק לפרסים

רמת קושי:   בינוני
משך ההכנה:   בין חצי שעה לשעה
מתאים ל:   8 מנות
 
רכיבי המתכון:

חצי קילו בשר עוף טחון (לבן ואדום)
2 בצלים גדולים
3 כפות שמן תירס
6 כוסות מרק עוף (ברור שמאבקה)
150 גרם חומוס קלוי ומומלח (יש בכל פיצוחייה)
1 שורש סלרי
4 גזרים
2 שורש פטרוזיליה
1 כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
1 כפית שטוחה מלח
חצי כפית הל טחון
חצי כפית כורכום



אופן ההכנה:

1. שמים את גרגרי החומוס במעבד מזון עם להב פלדה ומרסקים עד שמתקבלת תערובת שחלקה קמח וחלקה פירורים בגודל ראש גפרור

2. קולפים את הבצלים, מגררים על פומפייה גסה וסוחטים. מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים את השמן, החומוס ובשר העוף הטחון. מתבלים במלח, פלפל שחור, הל וכורכום.
3. יוצקים את המרק לסיר. קולפים את הירקות השורש. את הסלרי חותכים לשמיניות, את הגזרים לחצאים ואת שורש הפטרוזיליה לרבעים. מוסיפים לסיר ומביאים לרתיחה.
4. בידיים רטובות צרים כשמונה עד עשרה כדורים גדולים מתערובת העוף והחומוס. הכדורים צריכים להיות בערך בגודל כדור טניס. מכניסים למרק הרותח בעדינות, מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים עשרים דקות.
5. מגישים לכל סועד כופתאה אחת בצלחת עמוקה עם מעט מהמרק  ועם ירקות שורש. אם רוצים אפשר להוסיף כף או שתיים של אורז לבן מבושל

 



 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:

 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת שף דויד בן אבו<<<.חבר בהתאחדות השפים והקונדיטורים






סלט טונה מיוחד אהבתי למטבח מובילה אותי לנסות ניחוחות וטעמים נפלאים

סלט אליפות בגן האירועים המפואר שאני עובדדרישה ללא סוף מדהים האורחים פעורי פה וטעם

מתכונים נוספים בנושא אוכל מזרח תיכוני

מאת: שף יעקב אוכל מזרח תיכוני10/07/104640 צפיות
כדורי פלאפל מתכון אורגינל מנצח אין על פלאפל אני מכור למנה הזו תמיד מוכן לאכול בתוסםת כאוב כבוש טחינה וסחוג

מאת: Efratאוכל מזרח תיכוני23/02/0912698 צפיות
זו השקשוקה שאני עושה מגיל אפס. יש חשיבות בתזמון הנכון של כל המצרכים והתוספות.

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported