חפש מתכונים:       
שלום אורח
27.04.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

פאי קציפת לימון

מאת: ריצ' קצפת - Rich'sפאי09/10/20124174 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   בינוני
משך ההכנה:   שעה עד שעתיים
מתאים ל:   8 מנות
 
רכיבי המתכון:

לבסיס:
1/2 1 כוסות (225 גרם) קמח
100 גרם חמאה מלוחה קרה חתוכה לקוביות
1/2 מיכל (100 מ"ל) קצפת ריצ'

למילוי:
14 גרם ג'לטין
1/4 כוס (60 מ"ל) מים
4 ביצים מופרדות
1/2 כוס (125 גרם) סוכר
2 כפות קליפת לימון מגוררת
1/2 כוס (125 מ"ל) מיץ לימון
1 מיכל (212 מ"ל) קצפת ריצ'



אופן ההכנה:

  • להכנת הבסיס, במעבד מזון מערבבים יחד בפולסים את הקמח והחמאה לקבלת פירורים. מוסיפים קצפת ריצ' ומעבדים מעט, רק עד קבלת כדור בצק. עוטפים ביריעת ניילון נצמד ומצננים שעה במקרר.
  • מרדדים את הבצק הקר על משטח מקומח ושוטחים על התחתית והדפנות של תבנית פאי נשלפת, בקוטר 28 ס"מ. דוקרים הטב במזלג או מכסים ברדיד אלומיניום, צמוד לבצק.
  • אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום בינוני, 180 מעלות. אם מכסים ברדיד אלומיניום, מרחיקים את הכיסוי אחרי כ-10 דקות ואופים מספר דקות, עד שהבצק הזהיב. מוציאים מהתנור ומצננים כרבע שעה.
  • להכנת המילוי, מערבבים את הג'לטין עם המים וממיסים מעל אמבט מים חמים.
  • בעזרת מקציף ידני מקציפים בקערה את החלמונים עם חצי כוס סוכר, מוסיפים את הקליפה ומיץ הלימון. מחממים מעל אמבט מים חמים תוך בחישה, עד שהתערובת מסמיכה מעט. מסירים מהאש ומערבבים פנימה את הג'לטין. מכסים ביריעת ניילון נצמד.
  • מקציפים את הקצפת.
  • מקציפים בנפרד את החלבונים עם הסוכר הנותר. מנמיכים מאוד את מהירות המיקסר ומקפלים פנימה את קציפת החלמונים והלימון ואז את הקצפת. שוטחים על הבצק האפוי. שומרים במקרר.
  •  



     
         
         
         
       
     
    אודות הבשלן:
     
         
       
     

    מתכונים נוספים מאת ריצ' קצפת - Rich's

    מאת: ריצ' קצפת - Rich'sעוגת שוקולד09/10/125377 צפיות
    כשמאד חם בחוץ, אנחנו תמיד אוהבים לשלוף עוגה קפואה מהמקפיא ולקרר קצת את הבטן..

    מאת: ריצ' קצפת - Rich'sעוגות ועוגיות - שונות09/10/124470 צפיות
    עוגה לבנה, כמו של פעם, רכה וקלה מאד להכנה. כקינוח או סתם ככה עם הקפה

    מאת: ריצ' קצפת - Rich'sעוגות ועוגיות - שונות09/10/123222 צפיות
    מתכון להכנת מאפינס עם חתיכות של אננס ואגוזי מלך קצוצים.

    מאת: ריצ' קצפת - Rich'sפאי09/10/123479 צפיות
    פאי אגוזים קל וטעים עם כל האגוזים שאוהבים: אגוזי לוז, אגוזי מלך, שקדים וכל מה שבא.

    מאת: ריצ' קצפת - Rich'sעוגות ועוגיות - שונות09/10/122970 צפיות
    עוגה מאגסים משומרים ופרג על בסיס עוגיות אוריאו ואגוזים.

    מאת: ריצ' קצפת - Rich'sעוגות ועוגיות - שונות09/10/123616 צפיות
    רולדה מבצק עם קקאו ואגוזים במילוי קרם מוקצף משובח ודובדבנים.

    מאת: ריצ' קצפת - Rich'sעוגות ועוגיות - שונות09/10/124160 צפיות
    עוגת נפוליאון ידועה גם בשם קרם שניט (מגרמנית) או מיל-פיי, היא עשויה ממספר שכבות (בדרך כלל 3 שכבות) של בצק עלים אפוי ולעתים מקורמל עם מילוי בין השכבות.

    מתכונים נוספים בנושא פאי

    מאת: ריצ' קצפת - Rich'sפאי09/10/123479 צפיות
    פאי אגוזים קל וטעים עם כל האגוזים שאוהבים: אגוזי לוז, אגוזי מלך, שקדים וכל מה שבא.

    מאת: yaffaprפאי07/04/104527 צפיות
    פאי תותים עם קרם פטיסייר (תבנית פאי קוטר 26)

     
     
       

    כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
    השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported