חפש מתכונים:       
שלום אורח
23.08.2019
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

שכבות בצק עלים עם קרם וניל – נפוליאו

רמת קושי:   בינוני
משך ההכנה:   שעתיים עד שלוש
מתאים ל:   6 מנות
 
רכיבי המתכון:

300 גרם בצק עלים של "שלושת האופים"

לקרם:
1 מיכל (420 מ"ל) ריצ'קפה
1 מקל וניל חצוי לאורכו
3 חלמונים
3 כפות (40 גרם) קורנפלור
2 כפות (20 גרם) קמח
1/3 כוס (80 גרם) סוכר
50 גרם חמאה קרה בקוביות
1/2 מיכל (100 מ"ל) קצפת ריצ'

להגשה:
אבקת סוכר



אופן ההכנה:

  • להכנת הבצקים, שוטחים את הבצק לעלה בגודל 30 על 30 ס"מ וחותכים לשלוש רצועות שוות בגודלן. מניחים על תבנית אפייה ודוקרים היטב במזלג.
  • אופים כרבע שעה בתנור שחומם מראש לחום גבוה, 220 מעלות. הופכים. מנמיכים את החום לבינוני, 180 מעלות ואופים עד שהבצקים הזהיבו. מצננים. על משטח מרופד ביריעת ניילון נצמד מניחים את רצועות הבצק אחת על גבי השנייה. עוטפים בניילון הנצמד ומקפיאים כחצי שעה. בעזרת סכין חדה פורסים את 3 הרצועות לפרוסות ברוחב כ-3 ס"מ.
  • להכנת הקרם, מחממים בסיר ריצ'קפה עם מקל וניל חצוי, כמעט עד רתיחה.
  • טורפים בקערה את החלמונים ומוסיפים בהדרגה את הקורנפלור, הקמח והסוכר. מערבבים עד שמתקבלת תערובת חלקה. מוסיפים מעט מהנוזל החם ומערבבים במהירות. מחזירים לסיר תוך בחישה מתמדת. מבשלים על אש נמוכה עד קבלת קרם סמיך ומבריק. מסירים מהאש, מרחיקים את מקל הווניל ומערבבים פנימה את קוביות החמאה. מכסים בניילון נצמד כשהניילון צמוד לקרם. מצננים כשעה במקרר.
  • מקציפים קצפת ריצ'.
  • מקציפים את הקרם הקר ומקפלים לתוכו בעדינות את הקצפת.
  • מניחים שכבה אחת של פרוסות בצק עלים אפוי בתבנית מוארכת, באורך 30 ס"מ, מרופדת ביריעת ניילון נצמד שגולשת על הדפנות. מורחים בחצי מכמות הקרם. מניחים מעל עלה פרוס נוסף, מורחים בקרם הנותר ומכסים בפרוסות עלה הבצק האפוי שנותר. מכסים בניילון שגלש מעל הדפנות ושומרים במקרר. לפני ההגשה מוציאים מהתבנית בעזרת יריעת הניילון, מחלקים למנות לפי הפרוסות ומפזרים מעל אבקת סוכר.
  •  



     
         
         
         
       
     
    אודות הבשלן:
     
         
       
     

    מתכונים נוספים מאת ריצ' קצפת - Rich's

    מאת: ריצ' קצפת - Rich'sעוגת שוקולד09/10/124131 צפיות
    כשמאד חם בחוץ, אנחנו תמיד אוהבים לשלוף עוגה קפואה מהמקפיא ולקרר קצת את הבטן..

    מאת: ריצ' קצפת - Rich'sעוגות ועוגיות - שונות09/10/123342 צפיות
    עוגה לבנה, כמו של פעם, רכה וקלה מאד להכנה. כקינוח או סתם ככה עם הקפה

    מאת: ריצ' קצפת - Rich'sפאי09/10/123045 צפיות
    פאי לימון הוא אחד הקינוחים האהובים עלינו ביותר. ריצ' מגישה לכם מתכון משובח לפאי קציפת לימון שיגרום לכם ללקק את האצבעות.

    מאת: ריצ' קצפת - Rich'sעוגות ועוגיות - שונות09/10/122223 צפיות
    מתכון להכנת מאפינס עם חתיכות של אננס ואגוזי מלך קצוצים.

    מאת: ריצ' קצפת - Rich'sפאי09/10/122449 צפיות
    פאי אגוזים קל וטעים עם כל האגוזים שאוהבים: אגוזי לוז, אגוזי מלך, שקדים וכל מה שבא.

    מאת: ריצ' קצפת - Rich'sעוגות ועוגיות - שונות09/10/121835 צפיות
    עוגה מאגסים משומרים ופרג על בסיס עוגיות אוריאו ואגוזים.

    מאת: ריצ' קצפת - Rich'sעוגות ועוגיות - שונות09/10/122491 צפיות
    רולדה מבצק עם קקאו ואגוזים במילוי קרם מוקצף משובח ודובדבנים.

    מתכונים נוספים בנושא עוגות ועוגיות - שונות

    מאת: סוגתעוגות ועוגיות - שונות12/08/18259 צפיות
    לי אמנם אין סודות עסקיים או בדיחות קורעות מצחוק, ומאחר ואני נשואה באושר אני כבר לא צריכה להפיל גברים ברשתי אבל יש לי את הסוד שלי והוא עוזר לי להקסים אנשים. הסוד שלי הוא עוגת ביסקוויטים משובחת, שכל מי שטועם אותה תמיד חוזר לעוד. עוגת הביסקוויטים שלי לא פונה לקהל עסקי או מסחרי באופן מיוחד היא פונה לכל אדם ואתה אני מצליחה לכבוש ללבות ופיות, ואין זה משנה באיזה מקום בעולם אני נמצאת באותו הרגע.את המתכון לעוגת הביסקוויטים ירשתי מאמא שלי, ואמא שלי ירשה אותה מסבתא שלי. סבתי? היא ירשה את שלה מאימה.

    מאת: ריצ' קצפת - Rich'sעוגות ועוגיות - שונות09/10/123342 צפיות
    עוגה לבנה, כמו של פעם, רכה וקלה מאד להכנה. כקינוח או סתם ככה עם הקפה

    מאת: ריצ' קצפת - Rich'sעוגות ועוגיות - שונות09/10/122223 צפיות
    מתכון להכנת מאפינס עם חתיכות של אננס ואגוזי מלך קצוצים.

    מאת: ריצ' קצפת - Rich'sעוגות ועוגיות - שונות09/10/121835 צפיות
    עוגה מאגסים משומרים ופרג על בסיס עוגיות אוריאו ואגוזים.

    מאת: ריצ' קצפת - Rich'sעוגות ועוגיות - שונות09/10/122491 צפיות
    רולדה מבצק עם קקאו ואגוזים במילוי קרם מוקצף משובח ודובדבנים.

    מאת: חגית נועםעוגות ועוגיות - שונות25/08/113133 צפיות
    עוגיות נהדרות בטעם חלבה, נימוחות ונמסות בפה, הסוד למרקם המיוחד טמון בהכנת בצק לח ובעיבוד מינימלי, ובנוסף, העוגיות לוקחות ממש כמה דקות להכנה.

    מאת: הדסעוגות ועוגיות - שונות23/08/112338 צפיות
    מתכון קלל להכנה טעים מאודד !

     
     
       

    כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
    השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported