חפש מתכונים:       
שלום אורח
01.06.2020
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

עוגת ביסקוויטים שתגרום לכם לשכוח את הקורונה

מאת: ירון מורקינוחים - שונות02/04/2020126 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   קל
משך ההכנה:   בין חצי שעה לשעה
מתאים ל:   15 מנות
 
רכיבי המתכון:

עבור קרם הגבינה:

6 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
500 ג' גבינה לבנה – לעוגה רזה אפשר להסתפק בגבינה 5%, לעוגה עשירה – מסקרפונה או גבינת שמנת 30%
שלושת רבעי כוס אבקת סוכר
מיכל שמנת מתוקה (250 מ"מ)
כפית תמצית וניל

עבור קרם השוקולד:

עוד מיכל שמנת מתוקה (250 מ"מ)
חבילת שוקולד מריר (200 ג')

עבור הקישוט:

לבחירתכם – 100 ג' שוקולד חלב, מריר או לבן או קוקוס טחון או שבבי אגוזים.



אופן ההכנה:

מחפשים תעסוקה לילדים בזמן הקורונה? הנה מתכון לעוגת ביסקוויטים שכיף להכין ולזלול ביחד

בשעה זו של חוסר ודאות, חוסר מעש וחוסר בויטמין D (שמגיע מהשמש), בשעה שנגיף הקורונה סוגר את כולנו בבתים עם הילדים ורגע לפני שאני והילדים מתחילים לטפס על הקירות משעמום אני מוצאת נחמה בהכנת מאכלים (מתוקים או מלוחים, כן?) שמזכירים לי יציבות, בית, שגרה, משפחה, אהבה וחום.

אני מוצאת שהכנת עוגות שמזכירות לי את אימא וסבתא כמו עוגת ביסקוויטים ממלאת ומשמחת אותי, וכי שיתוף פעולה עם הילדים מצליח להשכיח ממני את כל מה שקורה בחוץ.

העיסוק באוכל מבית אימא מזכיר לי את עצמי כילדה קטנה, יושבת על השיש על הרגליים הקטנטנות שלי מעבירה לאימא חומרי גלם, מקבלת פיקוד על המיקסר (בהשגחה), מערבבת, מוסיפה וכמובן שמלקקת את השאריות שנותרו בקערה.

שלא כמו אימי, ביום יום אין לי כל כך זמן לבשל ולאפות. יש לי עבודה וקריירה, צריך לטפל בילדים, בהורים המזדקנים ואין די שעות פנויות ביממה בהן אוכל להשקיע את כולי בהכנת אוכל. ביום יום, אני מאלתרת אוכל וגם בן זוגי שותף למאמץ האלתור היומיומי במטבח המשפחתי.

ועד כמה שהקורונה היא ארורה וכולנו משוועים שתסתלק מחיינו מבלי לשוב, היא הביאה עימה גם דברים טובים. הקורונה אפשרה לי (ובטח לעוד אנשים רבים) לעצור, לחשוב, להתבונן פנימה וגם להתגעגע: לטעמים של פעם, לתמימות ולפשטות.

להתרפק על העבר עם דור העתיד עם עוגת ביסקוויטים משובחת

אז אחרי ש"זהו זה" חזרו ו"הקומדי סטור" גם כן, החלטתי להתרפק גם אני על העבר ולשם כך גייסתי שלוש דורות במשפחה. את מתכון עוגת הביסקוויטים של אימא, את עצמי ואת כל שלושת הילדים שלי. זה לא היה פשוט לגרד את הילדים מהספה, ולנתק אותם מהאינטרנט, אבל אחרי שהצגתי בפניהם תמונה של עוגת הביסקוויטים המפורסמת, הם גילו שהם לא מחוברים בדבק למסכים והתחילו לדדות לכיוון הכללי של המטבח.

לא ברור אם זה כוח השכנוע שלי, השעמום שהילדים עצמם חשים (בכל זאת, הם כבר חודש שלם בבית) או שגם הם התגעגעו לעוגת הביסקוויטים של סבתא, וזה גם לא משנה לי. העיקר שהייתה לנו חוויה משפחתית משותפת נעימה, ובסופה – זללנו עוגת ביסקוויטים טעימה במיוחד.

אז אם אתם מחפשים איך להעסיק את הילדים בצל משבר הקורונה הנה מתכון נהדר שניתן להכין ביחד עם ילדים בכל הגילאים. לא מעורב כאן תנור או בישול על הגז שעלולים לסכן את הילדים רק ערבול במיקסר שדורש השגחה של מבוגר. זהו.

מתכון עוגת ביסקוויטים בקרם שוקולד עשיר / סוגת בשיתוף אוכל טוב, מאקו

את המתכון הזה לקחתי מהאתר של סוגת, אך הוא זהה לחלוטין למתכון של אימא שלי. ועל אף שההכנה מעט ארוכה בשל הצורך להמתין שהעוגה תתקרר, זה מתכון פשוט לעוגת ביסקוויטים וההמתנה שווה.

רושמים?

הנה המתכון.

מה דרוש?

  • תבנית מלבנית גודל 20X30 ס"מ
  • 500 ג' ביסקוויטים בטעם קלאסי – לא שוקולד
  • כוס חלב

עבור קרם הגבינה:

  • 6 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל
  • 500 ג' גבינה לבנה – לעוגה רזה אפשר להסתפק בגבינה 5%, לעוגה עשירה – מסקרפונה או גבינת שמנת 30%
  • שלושת רבעי כוס אבקת סוכר
  • מיכל שמנת מתוקה (250 מ"מ)
  • כפית תמצית וניל

עבור קרם השוקולד:

  • עוד מיכל שמנת מתוקה (250 מ"מ)
  • חבילת שוקולד מריר (200 ג')

עבור הקישוט:

לבחירתכם – 100 ג' שוקולד חלב, מריר או לבן או קוקוס טחון או שבבי אגוזים.

ההכנה:

  • לקרם הגבינה: בקערה של מיקסר שימו שמנת, גבינה, אבקת סוכר ופודינג וערבלו בעוצמה גבוהה עד שתקבלו קרם לבן וסמיך.
  • לשכבות הביסקוויטים: צקו לתוך צלחת מרק רחבה את החלב. טיבלו את הביסקוויטים בתוך החלב לזמן קצר והניחו שכבה ראשונה של ביסקוויטים ספוגי חלב בתחתיתה של התבנית.
  • על גבי שכבת הביסקוויטים צקו רבע מכמות קרם הגבינה.
  • על שכבת קרם הגבינה הוסיפו עוד שכבת ביסקוויטים טבולים בחלב.
  • על גבי הביסוויקטים צקו עוד שכבה של קרם.
  • סיימו עם שכבה אחרונה של ביסקוויטים.
  • כסו את התבנית בנייר נצמד או בנייר כסף והכניסו לקירור למשך שעה לפחות.
  • לקרם השוקולד: הניחו בקערה בינונית את השוקולד והוסיפו שמנת. הכניסו למיקרוגל וחממו למשך כדקה. ערבבו עד שתקבלו קרם אחיד וחלק.
  • הוציאו מן המקרר את התבנית, ועל גבי שכבת הביסקוויטים צקו את קרם השוקולד ושטחו אותו.
  • הכניסו לאחסון של לפחות 5 שעות, קשה אך רצוי אפילו למשך כל הלילה.

לקישוט:

גלפו שוקולד/אגוזים ופזרו אותו על שכבת הקרם.

בתאבון.

ותזכרו – אתם לא לבד, נעבור את זה יחד!

 



 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:

איך להכין עוגת ביסקוויטים ולהישאר בחיים

 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת ירון מור

מתכונים נוספים בנושא קינוחים - שונות

מאת: שף יעקב קינוחים - שונות05/12/113197 צפיות
עוגת קרם ערמונים מדהימה בטעמה קלה להכנה

מאת: שף יעקב קינוחים - שונות01/06/113916 צפיות
מתכון למלבי שוקולד

מאת: שף יעקב קינוחים - שונות01/06/114924 צפיות
מתכון לקינוח מלבי חלבי מאוד טעים יש אפשרות להחליף את מוצרי החלב במים ואז המתכון פרווה

מה עוד יאמר על הפלא הזה??


סברינה מי לא שמע?מי לא הכיר אך כמה טעימה

מאת: דני ניוקומבקינוחים - שונות27/04/101797 צפיות
מתכון מדהים שמשלב אגסים עם גבינת קשקבל, אגוזים ושאר דברים טובים.

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported