חפש מתכונים:       
שלום אורח
05.10.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

לחם ביתי מקמח מלא פשוט להכנה

מאת: עינת צורלחם מקמח מלא30/12/200921145 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   בינוני
משך ההכנה:   שעה עד שעתיים
מתאים ל:   10 מנות
 
רכיבי המתכון:

6 כוסות קמח מלא מנופה
1 כוס קמח לבן מנופה
20 גר' שמרים טריים או שתי כפיות שמרים יבשים
3 כפות שמן קנולה
2 כוסות מים קרירים
1 כוס חלב לא חובה ניתן להמיר בכוס מים קרים
2כפות מלח

תוספת אפשריות: אחד בצל קצוץ + 1 סלסלת פטריות שמפיניון כ- 5 פטריות גדולות קצוצות, מאדים בכפית שמן קנולה מוסיפים חצי כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור גרוס.



אופן ההכנה:

מנפים את הקמחים ומוסיפים את השמרים + השמן החלב והמים לשים כ - 3 דק' במערבל או 10 דק' לישה ידנית.

מוסיפים כפית מלח ממשיכים ללוש מתפיחים במשך שעה.

לאחר שעה מורידים נפח מוסיפים את הפטריות והבצל. לשים היטב ויוצרים צורה של כיכר לחם.

מתפיחים כחצי שעה.

אופים בחום של 200 מעלות 35 דק.

מניחים בתחתית התנור כלי עם מים + קוביות קרח + משפריצים מים כפעמיים במהלך האפייה ישירות על הכיכר.

 

תגיות המתכון: חלבי, לחם מקמח מלא


 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:

עינת צור - דוכני מזון וקייטרינג חלבי

 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת עינת צור

מאת: עינת צורפאי30/12/095670 צפיות
פאי פרג מדהים.מתאים לתבנית פאי בקוטר 28 ס"מ

מאת: עינת צורפסטות - שונות30/12/095040 צפיות
פסטה עם פטריות וחצילים ברוטב שמנת.אפשר להכין בלי העגבניות רק בשמנתאו לוותר על הפטריות ולהשאיר את החציליםאו להפך.אם בא לכם דווקא להכין רק עם פטריות תוסיפו עוד לפי הטעם.

מתכונים נוספים בנושא לחם מקמח מלא

מאת: שף יעקב לחם מקמח מלא13/12/116849 צפיות
לחם כפרי מקמח שיפון מדהים בטעמו, חיבים להכין, לא תאמינו איזה ריחות של אפית לחם יש בבית.

מאת: גבינות מהלבלחם מקמח מלא10/03/097919 צפיות
מתכון זה הוא נהדר אם יש לכם טבון, אם לא אפשר לאפות בתנור הביתי.

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported