חפש מתכונים:       
שלום אורח
04.10.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

פאי פרג מדהים

מאת: עינת צורפאי30/12/20095669 צפיות שתף בפייסבוק |   שתף בטוויטר
רמת קושי:   קשה
משך ההכנה:   בין חצי שעה לשעה
מתאים ל:   10 מנות
 
רכיבי המתכון:

לקלתית ולרשת:
3 וחצי כוסות קמח (500 גרם)
רבע כפית מלח
1 וחצי כוסות אבקת סוכר (200 גרם)
350 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
2 ביצים
למלית הפרג:
1 וחצי כוסות חלב (360 מ"ל)
1 כוס סוכר (200 גרם)
4 כוסות פרג טחון טרי (400 גרם)
חצי כוס דבש (160 גרם)
100 גרם חמאה
קליפה מגוררת מלימון אחד
חצי כוס צימוקים (75 גרם)
4-5 כפות שקדים טחונים או פירורי ביסקוויטים (40-50 גרם)
1 תפוח עץ, קלוף ומגורר גס
לזיגוג:
ביצה טרופה עם כף מים



אופן ההכנה:

מכינים את הבצק:
1. במעבד מזון עם להב מתכת מעבדים קמח, מלח, אבקת סוכר וקוביות חמאה לתערובת פירורית. מוסיפים ביצים ומעבדים בלחיצות קצרות (פולסים) רק עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
2. מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים ומשטחים ל"פיתות". עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים.
בינתיים מכינים את מלית הפרג:
1. מחממים חלב וסוכר לסף רתיחה. מוסיפים פרג ומבשלים 5 דקות תוך ערבוב, עד שהתערובת מסמיכה מעט. מסירים מהאש, מוסיפים דבש וחמאה ומערבבים עד להמסה.
2. מצננים לטמפ' החדר, מוסיפים קליפת לימון, צימוקים, שקדים טחונים ותפוח מגורר, ומערבבים היטב. שומרים במקרר עד השימוש.
מכינים את רשת הבצק ואת הקלתית:
3. מרדדים קצת יותר מחצי מהבצק על נייר אפייה מקומח לעיגול בעובי 1/2 ס"מ, חותכים לרצועות ברוחב 2 ס"מ (שישמשו להכנת הרשת) ושומרים במקרר. אם יש לכם שבלונה ליצירת רשת – מקמחים אותה מניחים עליה את הבצק, מרדדים מלמעלה ליצירת הדוגמא, ומעבירים את רשת הבצק (על רשת השבלונה) למקפיא.
4. מרדדים את יתרת הבצק (כולל השאריות מיצירת הרשת) לעיגול בעובי חצי ס"מ ומרפדים את התבנית. דוקרים במזלג ומעבירים למקפיא ל-10 דקות.
5. מחממים תנור ל-180 מעלות.
6. אופים את הקלתית (ישר מהמקפיא) כ-15 דקות, עד שהבצק מתחיל להזהיב. מצננים מעט, ובינתיים מכינים את המלית.
מרכיבים ואופים:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. משטחים את מלית הפרג על הקלתית.
3. מברישים את שולי הקלתית בביצה טרופה וגם את רשת הבצק הקפואה בביצה. אם הבצק נוקשה מדי ממתינים דקה-שתיים, שהבצק יפשיר ויתרכך מעט. מהדקים בידיים את הרשת לשולי הקלתית, ונפטרים מעודפי הבצק בשוליים.
4. אופים כ-25 דקות, עד שרשת הבצק זהובה. מצננים ומגישים.
5. שומרים במקרר ומגישים קר או בטמפ' החדר.

 

תגיות המתכון: חלבי, פאי, פרג


 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:

עינת צור - דוכני מזון וקייטרינג חלבי

 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת עינת צור

מאת: עינת צורפסטות - שונות30/12/095040 צפיות
פסטה עם פטריות וחצילים ברוטב שמנת.אפשר להכין בלי העגבניות רק בשמנתאו לוותר על הפטריות ולהשאיר את החציליםאו להפך.אם בא לכם דווקא להכין רק עם פטריות תוסיפו עוד לפי הטעם.

מאת: עינת צורלחם מקמח מלא30/12/0921145 צפיות
לחם ביתי מקמח מלא פשוט וקל להכנה, כולל תוספות בצל ופטריות.

מתכונים נוספים בנושא פאי

מאת: אופירפאי29/12/143578 צפיות
קראנץ שוקולד ללא גלוטן

מאת: שף יעקב פאי21/07/104182 צפיות
מאפה פאי אישי

מאת: משה אשלפאי27/04/105034 צפיות
פאי תפוחים אמריקאי, מתכון קל להכנה ביד או במעבד מזון - טעים מאוד מאוד, וטריק בשביל המרקם...

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported