חפש מתכונים:       
שלום אורח
26.04.2024
 
   
מתכונים בקטגוריות של:
   
 

לשון ברוטב עגבניות וסלרי

רמת קושי:   קל
משך ההכנה:   בין חצי שעה לשעה
מתאים ל:   5 מנות
 
רכיבי המתכון:

לשון- 1.5 ק"ג
2 גזרים מקולפים.
בצל קצוץ גס.
5 גבעולי סלרי
4 עלי דפנה.
4 גרגירי פלפל אנגלי
3 עגבניות קצוצות גס
מלח גס
שמן זית
2 כפות מלאות פפריקה מרוקאית מתוקה .



אופן ההכנה:

1. מכניסים לסיר את הלשון , מכסים במים מכניסים את 3 גבעולי הסלרי כולל העלים , הגזר , עלי הדפנה, מרתיחים, מורידים את האש וממשיכים לבשל 3 שעות.

2. מקררים את הלשון ומקלפים את העור . (מתקלף בקלות) שומרים את נוזלי הבישול.

3. מחממים בסיר קצת שמן זית, ומוסיפים את הבצל , מטגנים עד להזהבה.

4. חותכים את גבעולי הסלרי הנותרים לטבעות ומוסיפים לבצל מטגנים 5 דקות ומוסיפים את העגבניות.

5. מוסיפים פפריקה , מלח, גרגירי פלפל אנגלי , מוסיפים  מנוזלי הבישול של הלשון (עם עלי הדפנה)עד לגובה הירקות והלשון ומרתיחים.

6.  חותכים את הלשון לפרוסות 1 ס"מ עובי ומוסיפים לסיר.

7. מורידים לאש קטנה וממשיכים לבשל 40 דקות נוספות ברתיחה עדינה , על אש קטנה.

*ניתן להוסיף בשלב זה תפו"א חתוכים לרבעים - ואז הבישול מתארך לשעה (במקום 40 דקות)

בתיאבון.

 

 

תגיות המתכון: לשון ברוטב


 
     
     
     
   
 
אודות הבשלן:

כל אחד יכול מקטן ועד גדול  להכין גבינות בבית גמו "גדול"

ניתן להשיג אצלנו חומרים וכלים להכנת גבינות לחובבים ולמחלבות בוטיק בכמויות קטנות וגדולות.

 
     
   
 

מתכונים נוספים מאת עושים גבינות בבית

מתכונים נוספים בנושא בשר - שונות

מאת: חוויה בטעמיםבשר - שונות28/01/148365 צפיות
מתכון פשוט להכנת ספריבס טלה משובח בתנור

מאת: שף יעקב בשר - שונות31/12/115460 צפיות
מנה אסייתית לבקר וחצילים חריף המשלב שוב את חוכמת המתבח האסייתי

מאת: שף יעקב בשר - שונות30/11/113635 צפיות
מנה מאוד מרשימה של בצק עלים במילוי פטריות בצל מטוגן ופילה עגל און בקר

מאת: חגית נועםבשר - שונות25/08/1112625 צפיות
מה יותר טוב מארוחה בשרית ועוד עם רוטב פטריות?מתכון טעים

מאת: שף יעקב בשר - שונות22/08/114486 צפיות
זהוי מנה המשלבת טכניקת טיגון מהמטבח האסייתי

מאת: lemon3.co.ilבשר - שונות06/06/114257 צפיות
במתכון המקורי אוכלים את צלעות הכבש עם רוטב יוגורט, במידה ואתם שומרים כשרות, אתם יכולים לוותר על רוטב היוגורט נענע...גם ככה הוא יהיה טעים.

מאת: lemon3.co.ilבשר - שונות05/06/114241 צפיות
מישרה (מרינדה) לימון לבשר כבש וצלעות בעיקר, מבטיח לשדרג לכם את מנת הבשר הידועה והמוכרת, לא תוכלו לוותר על עסיסיות הבשר הצלוי, אחרי מרינדה שכזאת.

 
 
   

כל הזכויות שמורות © 2008 מתכונלה
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported